tips för att hitta prisvärda omvänd inteckningar priser

På grund av Kvalifikationsnormerna, omvänd inteckningar finns oftast bara tillgängliga för seniorer. För att få en omvänd inteckning du måste vara över 62 år och har eget kapital eller full äganderätt i ditt hem. Detta lån har oftast inga månatliga betalningar och som inte förfaller förrän ägaren dör eller vacates hemmet. Så, med fler och fler pensionärer känner av ekonomiska nypa, har omvänd inteckningar ökat i popularitet de senaste 5 åren. Ändå bör omvänd inteckningar inte ingås lätt. När shopping för en prisvärd omvända bolåneräntan här är några tips som du bör tänka på.

För att hitta en prisvärd takt omvänd inteckning, måste du veta att räntan är lika viktigt i en omvänd inteckning som det är i alla andra inteckning. Eftersom omvänd inteckningar normalt inte har månatliga betalningar, är några pensionärer förledas att tro att räntan är inte så viktigt. Detta är långt ifrån sanningen. Även om, inga månatliga betalningar görs ränta ränta på lånet. Så, kommer räntan spelar en stor roll i det belopp som arvingarna är kvar att betala.

Shop runt för att se till att du får en bra långivare. Vad inledningsvis verkar vara en bra kurs kan förvandlas till en dyr lärdom med fel långivaren. Omvänd inteckningar är ofta förvirrande och svårt att förstå. När du par detta med de initiala avgifter och andra potentiella avgifter, kan du sluta betala mycket mer och fått mycket mindre. Om du funderar på en omvänd inteckning så ska du besöka National Reverse Mortgage Långivare Association (NRMLA) hemsida. Långivarna på denna webbplats följa en etisk kod som fastställts av NRMLA.

Börja spåra omvänd bolåneräntor i dina områden som du börjar överväga att skaffa en omvänd inteckning. Omvänd inteckningar har både fast ränta och justerbar planer ränta. Så spårning skattesatser för att se vad som fungerar bäst för dig är smart. Detta kommer att ge dig en allmän uppfattning om vilket sätt priserna går innan du låser i. Så, kan du eventuellt vänta om hastigheten går upp och kasta sig över möjligheten om priserna går ner. Veta aktuella räntor och den riktning som klassar reser kommer att ge dig en fastare fotfäste när du bosätta sig på en långivare. Det finns flera ränta spårning resurser ute på nätet. Var noga med att välja en som du känner dig bekväm med och förstå.

Har en idé om hur du planerar att använda medlen. Tro det eller ej, kan det få en enorm inverkan på ditt beslut att välja en fast eller justerbar ränta. Några fast ränta omvänd inteckningar kräver att du med rita samtliga medel på en gång, vilket gör att lånet ska börja samla på intresset omedelbart. Medan justerbara priser, ofta kommer med månatliga betalningar gjorda till dig och eller en kredit, så att du med räntor som du använder pengarna.

Vet vad överkomliga medel för att dina arvingar. Kom ihåg, blir lånet betalas när du låntagaren dör eller beslutar att sälja hemmet. Även om du kan skjuta upp sälja hemmet, dessa lån kommer i allmänhet med ett krav på att arvingar betala av lånet på ett år. Detta är inte ett problem när hemmet kan säljas och intäkterna täcker lånebeloppet. Men, om marknaden tar en nedgång då dina arvingar kommer att behöva månatliga betalningar som de har råd. När du väljer en justerbar bolåneräntan omvända, se till att det finns ett tak för hur hög räntan kan gå. Initiala låga avgiften kan fråga mycket lite om det inte finns något tak för att hindra priserna från att stiga drastiskt.

Om möjligt ge dig själv tid att agera på rätt tillfälle. Om du använder medel för att renovera, reparera, eller betala av en befintlig inteckning, inte rusa in i någon särskild kurs innan ser huruvida priserna kommer att sänkas ännu lägre. De flesta seniorer befinner sig tar ut en omvänd inteckning för att täcka levnadsomkostnader, sjukhusräkningar eller liknande kostnader. Det viktigaste här är att vara proaktiv. Vänta inte tills du har något annat val innan du försöker att hitta en prisvärd takt omvänd inteckning, eftersom du kommer förmodligen hitta dig själv bunden till en ofördelaktig ränta.

Att hitta en prisvärd takt omvänd inteckning är på många sätt mer skrämmande att få en inteckning för en mer traditionell lån. Helt enkelt eftersom det finns en hel del långsiktiga frågor att beakta att de flesta låntagare inte inser, eftersom de kommer förmodligen inte att vara de att betala av lånet. Men om du gör dina läxor, kan du säkert hitta en omvänd inteckning plan som är rätt för dig.