tips för att hitta de lägsta bolåneräntor

Med fastighetspriserna rasar över hela landet, kan detta vara den bästa tiden i år att vara på marknaden för ett nytt hem. Att få ett bra pris på den nya drömhem är en belöning i sig – men om du kan par som söt affär med en låg boränta, kommer du att spara ännu mer pengar. Inte säker på hur man ska få de lägsta bolåneräntor tillgängliga? Här är några tips för att peka dig i rätt riktning.

Ju högre din kredit värdering, desto lägre blir din boränta.
Din kredit värdering är en numerisk representation av den risk en bank eller långivare tar i utlåningen till dig. En hög kredit värdering innebär att du är en bra risk, och de flesta långivare kommer att utvidga sin lägsta räntorna till dig. Om du inte vet din kredit värdering, är det dags att få din kredit rapport och ta reda på vad som finns på den.

Tack vare lagstiftning som antogs för ett par år sedan, kan du få din kredit rapport gratis en gång per år från varje av de tre stora kreditupplysningsföretag. Du kan beställa din gratis kreditupplysning på nätet.

Passa på att rensa upp din kredit rapport – och kanske öka din rating.
Om det finns fel på din kredit rapport, skriv till byrån för att få dem korrigerade. Se till att du ger bevis på de korrigeringar du vill – om du har betalat av ett kreditkonto som anges som obetald, till exempel skicka en kopia av räkningen visar det lönade sig.

Betala ner några av dina kreditkort kommer också att öka din kredit värdering genom att sänka din skuld-till-kredit ratio. Om du väljer att avbryta kreditkort, men vara noga med vilka du väljer att avbryta. Häng på äldre kredit konton eftersom de kommer att påverka din kredit värdering positivt. Ju längre du har hållit på kontot, i själva verket, desto bättre effekt på din kreditvärdighet.

Kolla runt för att ta reda på om du uppfyller kraven för några speciella inteckning program.
Första gången hem köpare kan berättiga till särskilda bolåneräntor genom regeringens lån. Om du kvalificerar dig för en knytnäve gången hem köpare “program, kan du vara berättigad till ett lån med så låga räntor som 2,5% på en trettio år inteckning

Leta efter de lägsta bolåneräntor.
Varje långivare har sina egna bestämmelser för att fastställa de bolåneräntor som de ska erbjuda – och mycket få erbjuda samma bolåneräntan till alla uppstickare. Det enda sättet att vara säker på att du får det bästa bolåneräntan tillgängliga för dig är att få flera offerter från olika långivare. Det kommer att ge dig en grund för jämförelsen – och för förhandlingar.

Kontrollera med din bank först.
Var noga med att titta in i en inteckning från din egen bank. Många banker erbjuder lägre boräntor till bra kunder, och vissa erbjuder ännu lägre priser om du accepterar en automatisk avdrag från ditt konto för din inteckning betalning.

Gör en större handpenning.
En större handpenning kommer att minska mängden av ditt lån, och kan minska din ränta också. Om du klarar av att lägga 20% ner på din inteckning, kommer de flesta långivare som erbjuder dig en lägre boränta än om du lägger ner mindre pengar. En högre handpenning gör dig till en bättre risk för ett lån eftersom banken siffror som du “har hud i spelet”. Statistiken visar att låntagare som har mer kapital i sina hem är mycket mindre sannolikt att utestänga eftersom de kommer att förlora en hel del mer.

Om du har råd med en högre månatlig betalning, välja en kortare inteckning sikt.
Det är en grundläggande tumregel. Ju mindre tid du tar att betala av dina lån, desto mindre ränta du måste betala på de pengar du lånar. Men har valt en tjugo år inteckning i stället för en trettio eller fyrtio år kommer att innebära högre månatliga betalningar, kan du spara tiotusentals dollar under loppet av inteckning, och kommer nästan säkert att erbjudas en lägre boränta.

Betala för punkter på din inteckning.
Ett annat sätt att sänka räntan på ditt lån är att betala för punkter på framsidan. I huvudsak betalar för poäng att betala ränta på ditt lån up front. En rabatt punkt på din inteckning minskas vanligen boränta med .125 procent, så om du har blivit erbjuden en bolåneränta på 7,5% och betala två punkter på det, kan din ränta sjunka till 7,25%. Denna minskning kommer att sänka din månatliga inteckning betalning och eventuellt minska den totala kostnaden för lånet. Betala för punkter vettigt om du ska stanna kvar i hemmet tillräckligt länge för att dra nytta av de sänkta räntorna.