tips för att forska lägsta bolåneräntor

Om du är i marknaden för en inteckning, att få den bästa bolåneräntan är avgörande för din ekonomiska trygghet och välfärd. Du absolut måste göra din forskning innan han gick över en inteckning, eftersom det kan finnas en lägre hastighet ute. Om du inte forskning de lägsta bolåneräntor och gå med den första inteckning företag och hastighet du stöter på, kan du ångra djupt ditt beslut senare på väg. Här är några tips som hjälper dig att forskning de lägsta bolåneräntor ute.

kolla bolåneräntor dagligen

Oavsett bransch, räntorna fluktuerar ofta, ibland dagligen. På grund av denna variation, är det klokt att kontrollera bolåneräntor på en daglig basis. Om du vill ha bara en dag eller två innan låsning i din inteckning, kan du hamna spara dig massor av pengar i ränta varje månad. Ju mindre ränta du betalar på din inteckning mindre du betalar årligen, detta är pengar som kan sättas i sparkonton, investeringar eller hushållens underhåll.

Kontrollera politiken inteckning företag

Vissa inteckning företag gör att du kan låsa in en lägre ränta när du har redan åtagit sig att arbeta med dem. Till exempel, om räntorna sjunka mer än en halv procentenhet inom trettio dagar efter låsning i din kurs, kommer vissa företag möjliggöra lägre ränta på ditt lån. Andra inteckning företag är inte så överseende. Därför, forskning företaget policy innan du åta sig att arbeta med dem.

shoppa runt

Det finns massor av långivare och mäklare inteckning där ute, så gör dina läxor och shoppa runt. Jämföra lån objekt från dessa olika företag hjälper dig att hitta de mest konkurrenskraftiga priser, och det bästa alternativet för din ekonomi. När shoppa runt, se till att titta på mer än bara en räntan (APR) eller ränta. Och kom ihåg, du kommer att behöva jämföra alla aspekter av inteckning erbjudanden, däribland avsluta kostnader, avgifter långivare och andra dolda avgifter.

undvika att betala poäng
Försök att undvika att betala punkter på din inteckning. Initialt kan betala punkter verkar tilltalande, men kan hamna kostar dig mer i det långa loppet. Kom ihåg, att betala poäng innebär att du bara betalar mer i förskott på ditt lån, vilket minskar mängden din handpenning. Undvik poäng om du planerar att stanna i ditt hem för bara en kort tid också. Prata med din inteckning mäklare om detta förskott.

fasta vs justerbar bolåneräntor

Definitivt undersöka de alternativ du har när det kommer till fasta kontra justerbar bolåneräntor. Du bör inte automatiskt förväntar din boränta och betalning för att gå upp i ett par år. Stick med en fast ränta inteckning och du kommer inte bara spara pengar, men du kommer också att kunna planera för din budget på lång sikt.

förbättra din kredit värdering

Din kredit värdering kommer att direkt påverka bolåneräntan du kan få, så var medveten om vad din kreditvärdighet och värdering är. Desto bättre poäng desto lägre bolåneräntan kommer att vara eftersom du är mindre risk för långivaren. Om du har några negativa märken på din kredit rapport, bör du reparera den innan du köper ett hem, om möjligt. Detta kan fördröja ditt köp, men kommer att hjälpa dig i det långa loppet.

lägga mer pengar ner

Som ni klassar forskning inteckning och avgifter, kommer du snabbt plocka upp på tanken att om du lägger mer pengar i handpenning för ditt hem, desto mindre din månatliga betalning vara. Nu kommer detta inte nödvändigtvis att hjälpa din boränta blivit lägre, men det kommer att hjälpa din månatliga betalning. Den idealiska belopp för en handpenning är minst 20% och om du inte har det, kan du bli tvungen att betala privata försäkringar för hypotekslån (PMI). Detta är en extra avgift som går rätt till banken.

köpa ett hem under den ekonomiska turbulensen

Under tider av ekonomisk turbulens, bolåneräntor tenderar att sjunka. Detta är en bra tid att köpa ett hem, om du har möjlighet till, eftersom fastighetsbranschen kämpar. Ju lägre din boränta är, desto mindre ränta du betalar och sänka din månatliga betalningar kommer att bli. Detta kan vara en perfekt tid att köpa en första bostad, om du har råd.

Att köpa ett hem är ett spännande äventyr, men bör endast tas på om du kan faktiskt råd med det. Om du inte har råd med den hem, eller köpa en utanför din hjälp, kan du snabbt hitta dig själv i en nedåtgående spiral av skuld och osäkerhet. Alltid göra lite forskning innan du väljer en inteckning företag och landa på en viss ränta.