tips för att få rätt inteckning

Ansöker om din inteckning och att kunna få det är två olika saker. Också veta när man ska tillämpa och där kan komma in i bilden också. Här är några tips som hjälper dig att bli bättre förberedd på att få inteckning du söker efter.

kontrollera din kredit rapport

Få en kopia av din kredit rapport och ser det över för misstag. Ofta kan det finnas transaktioner på det som gjordes felaktigt. Dessa potentiellt dåliga märken kan minska sannolikheten för att du får en inteckning – även om du alltid betalar i tid. Om du hittar dåliga betyg, sedan prata med de inblandade och arbetar för att få det fast – innan du ansöker. Om du märker att ditt betyg inte kan vara så bra som du hade hoppats, så du kanske vill tänka två gånger om att tillämpa vid denna tidpunkt. Stoppa att reparera din kredit och bygga upp det kommer att innebära att du kommer att vara berättigade till bättre priser och större lån, senare.

följa marknaden

Håll ett öga på bostadsmarknaden och vet vad de bolåneräntor gör. De förändras ständigt, men du måste vara medveten om de i allmänhet rör sig uppåt eller nedåt. Tidpunkten för din ansökan måste vara när priserna är låga. Om du är refinansiering, då priserna bör vara minst en procent lägre än din egen – två är ännu bättre.

veta vilken typ av inteckning du vill

De vanligaste typerna är de fast ränta inteckning och justerbar ränta inteckning. Den fast ränta inteckning håller räntan och din betalning alltid detsamma. Å andra sidan innebär en justerbar sats inteckning som både förändring. Vanligtvis finns det en fast ränta tid, men då den justerbar ränta kommer att sparka in, och det kommer vanligtvis öka din betalning. Innan du får en justerbar hastighet, kontrollera att ta reda på historien av räntorna under de senaste åren – det kan avslöja en trend som kan ändra dig om den här typen av lån.

att förstå alternativen

Det är alltid bäst att kunna titta på kontraktet och vet vad det handlar om. Var noga med att förstå de olika alternativ som kan vara på ditt kontrakt, och se vad som kan elimineras. Ha inte så bråttom, eller så exalterad över att få det, att du misslyckas med att läsa den innan du skriver det. Leta efter sådana saker som PMI (privata försäkringar för hypotekslån), tidig payoff straff, och mer. Om du inte förstår vad det innebär – inte underteckna.

jämföra erbjudanden

Ta lite tid att titta på olika erbjudanden kan spara dig tusentals dollar. Var noga med att titta på de olika funktionerna i inteckning genom att separera lån från de många kostnader som är anslutna. Detta kommer att låta dig direkt se vem som lägger på en mycket mer avgifter än det andra företaget. Också jämföra summorna för att se vad det faktiskt kostar dig för lånet.