tips för att få en inteckning med dåliga krediter

När det gäller att ansöka om en inteckning, är bra kredit kanske den bästa och mest effektiva verktyget för att ha till ditt förfogande. I själva verket är din kreditvärdighet så viktig att många experter säger att du bör se till att din kredit är bra innan du börjar ansöker om bolån alls.

Din kreditvärdighet, medan det kan vara den viktigaste faktorn, är ingalunda den enda faktor som långivare beakta när den beslutar om att bevilja dig ett lån. Det betyder att det är fortfarande möjligt att få en inteckning även om din kreditvärdighet är inte optimal. Så hur går du om detta?

förstå din kreditvärdighet

Det första steget till att få en inteckning med dåliga krediter är att förstå hur kredit värderingar faktiskt arbetar, och varför de påverkar din förmåga att få en inteckning.

Din kredit värdering är baserad på flera olika faktorer, mängden tillgängliga krediter du har, hur mycket av den tillgängliga krediten du har använt, längden på din kredit historia, din anställning historia, och om du betalar räkningar och amorteringar i tid. Din kreditvärdighet är ett nummer mellan 300 och 850, med 850 är den bästa kredit värdering du kan uppnå.

Såvitt långivare är berörda, är någon med ett kreditbetyg på 700 eller mer en “god risk”, vilket betyder någon som är benägna att göra amorteringar i tid varje månad tills lånet har återbetalats. Under denna nivå, långivare anser du är mer av en risk när det gäller huruvida du kommer att fortsätta att göra utbetalningar i tid. Om din kredit värdering är lägre än ca 620, hittar du det är svårt att få en prisvärd hypotekslån, och under 500, de flesta långivare inte är villiga att erbjuda lån alls.

reparera din dåliga krediter

Så vad kan du göra om du har dålig kredit? Först, vet att om du har dålig kredit och du vill ansöka om en inteckning, är det viktigt att göra vad du kan för att reparera din kredit innan du ansöker. En annan viktig punkt är att det kan ta sex månader till ett år att bygga dåliga krediter nog att det positivt kommer att påverka din förmåga att få en inteckning. Så det är också viktigt att du är villig att ha tålamod, och tar sig tid att reparera din kredit innan du ansöker.

Reparera dåliga krediter har två huvudsakliga steg: först, kontrollera din kredit rapport för fel, och den andra, reparera eventuella skador.

För att kontrollera din kredit värdering för fel, helt enkelt få en kopia av din rapport från en av de tre viktigaste kredit-rapportering organ – Equifax, Experian och TransUnion. Granska rapporten noga, och söka efter fel eller out-of-date information. Även ett enda misstag kan minska din poäng med stor marginal, så det här är ett värdefullt steg att ta. För att åtgärda felet, kontakta borgenären inblandade och förklara varför du tycker att objektet ska tas bort från din rapport. Se till att kreditgivaren accepterar att skicka dig ett brev verifiera att objektet togs bort, att tillhandahålla bevis för kreditupplysningsföretag.

Därefter är det dags att börja reparera din kredit värdering. Det mest effektiva sättet att göra detta är helt enkelt att betala dina räkningar i tid, och hålla din skuld totalt låg, samtidigt som en liten mängd tillgänglig kredit. Långivare vill se en ganska liten mängd tillgänglig kredit, med ett stort gap mellan den mängd kredit du har och hur mycket du faktiskt använder. En annan punkt långivare leta efter är en lång kredit historia, så om du har gamla konton kreditkort som är i god status, hålla dem öppna och aktiva i stället för nyare konton.

få en inteckning med suboptimal kredit

Även om du har vidtagit åtgärder för att reparera din dåliga krediter, kan det inte vara bra nog för långivare att tänka dig en utmärkt risk. Om din kredit är fortfarande under 700, kanske du upptäcker att du behöver göra några allvarliga shopping runt för att hitta en långivare är villiga att acceptera din ansökan. Om du har möjlighet att göra en större kontantinsats, kan detta hjälpa väga upp de negativa effekterna av en lägre kredit värdering. Andra faktorer som kan bidra inkludera en god inkomst-till-skuldkvoten, och en stabil sysselsättning historia.

Lägre än 620, kommer du troligen att begränsas till så kallade sub-prime långivare. Dessa erbjuder lån till människor med dålig kredit och andra frågor, men lånen har oftast högre räntor. Problemet här är att om din kredit är dålig på grund av strama ekonomi, du är mindre benägna att ha råd med de högre återbetalningar som kommer med den högre räntan. Om du är i en situation där en sub-prime lån är ditt enda alternativ, det är mycket klokt att stanna upp och fundera över om det kan vara ett bättre alternativ att vänta tills din kredit är högre.