tips för att använda en omvänd inteckning miniräknare

Även omvänd inteckning räknare är inte nya de har nyligen vunnit popularitet beror delvis på kostnaden för pensionering.

Omvänd inteckning räknare är tillgängliga speciellt för dem i pensionsåldern från 62 år uppåt. I extremt enkla termer vad som gör det tar det egna kapitalet ut ur ett hem och betalar ut det till pensionär. Villkoren är antingen en klumpsumma, i en månatlig betalning eller i form av ett hem kapital kredit. Ingen av de pengarna måste betalas tillbaka tills antingen hem säljs antingen eller övergivits av ägaren.

De betalda pengar kan ge en extra inkomst som tillåter dem att bo kvar i sitt hem på obestämd tid. Men denna typ av hypotekslån är komplext och det är nödvändigt för dem som överväger att vara fullt medvetna om de inblandade termer.

fördelarna med omvänd inteckning räknare

För det första de kräver ingen månatliga återbetalningen som förhindrar eventuellt av avskärmning på grund av utebliven betalning. En mycket stor fördel är att sökanden inte är skyldig att möta en “inkomst till skuld” kvoten för att kvalificera sig. När ett hem är under betalat av eget kapital om det fortsätter att öka i enlighet med marknadsvärden. Det är detta kapital som kan dras på en omvänd inteckning miniräknare. Enklare uttryckt är skillnaden mellan inteckning fortfarande skyldig och vad hemmet värderas till – marknadsandelen värde. Proceduren är omvänd, långivaren betalar dig istället för att du betalar dem.

begränsningar

Denna typ av lån är endast tillgängligt för personer över 62 års ålder. I många fall långivare kräver att hemmet bör antingen helt lönat sig eller har väldigt lite beroende på den återstående inteckning. Ägaren måste också vara i bostad i fastigheten.

Den typen av hem är också beaktas för att kvalificera sig. De stödberättigande består av villor, villor, radhus, bostadsrätter eller 2-4 lokaler enhet som upptas av ägaren.

Den summa pengar som finns är påverkan av olika faktorer. Den första är den för närvarande marknadsvärdet på hemmet – ju högre värde, desto högre beloppet tillgängligt för upplåning. Räntorna påverkar också. Den lägre räntan desto högre belopp som kan lånas. Den sista faktorn är ålder, den äldre sökanden högre lånet.

Men denna typ av lån är inte avsedd för lyx och bör inte underskattas eftersom de avgifter som är inblandade i denna typ av lån kan vara mycket hög. Istället är det ett lån som är tillgänglig för dem som inte har tillgång till några andra alternativ. Den är utformad speciellt för att en husägare kan stanna kvar i sina hem och täcka sina månatliga behov och kostnader.

steg som ingår i tillämpningen

Det första steget i att uppnå en omvänd inteckning är reserven miniräknare. Vad detta innebär är beräkna det uppskattade belopp som sökanden kan vara berättigade att låna. Processen är egentligen ganska enkel och kräver endast ett fåtal personliga detaljer upfront, såsom:

Födelsedatum sökande
Makes födelsedatum, om de är gifta
Uppskattat värde på fastigheten
Det belopp som återstår att betala på fastigheten
Postnummer

Räknaren kommer då att kunna uppskatta hur mycket pengar den sökande är berättigad till och ge en lista på flera låneprogram sökanden kan välja mellan.

Varje uppskattning visas av varje låneprogram kommer skilja sig något på grund av olika räntesatser eller marginaler. Den sökande kommer också att ges möjlighet till en fast ränta hypotekslån eller en justerbar hypotekslån. Varje option påverkas eller dikteras till av ränteläget.

Fast ränta hypotekslån betalar mindre pengar och kräver att låntagaren tar 100% av lånet från dag ett.

En justerbar hypotekslån betalar mer och låntagaren betalar ut på tre olika sätt. Antingen som en månatlig betalning, som en klumpsumma eller som en kredit. Det kostar mindre, ger mer flexibilitet och ger bättre långa tem fördelar.

En omvänd inteckning räknaren är bara ett verktyg som ger en uppskattning av det belopp som en sökande uppfyller kraven. Nästa steg skulle vara att kontakta långivaren som kommer att kunna erbjuda en skräddarsydd sammanställning. Denna sammanfattning kommer att vara mer omfattande, eftersom det innehåller en uppdelning av avgifterna samt am payback schema.

Återbetalningstiden schemat kommer att kunna förutsäga vad lånet balans bör vara i jämförelse med värdet av ett hem under senare år. Detta gör det möjligt för sökanden att fatta ett välgrundat beslut baserat på de eventuella konsekvenser denna typ av lån kommer att ha på deras egendom på lång sikt.

Värdet av en omvänd inteckning räknare är som ger långivaren en omedelbar uppfattning om huruvida eller inte de har tillräckligt med kapital för att kvalificera sig, oavsett om de tillhandahållna siffrorna skulle passa deras långsiktiga situation och huruvida de ska ta det till nästa nivå och begära en fullständig sammanfattning.