tio viktiga frågor att ställa din mäklare hypotekslån

När du letar efter en inteckning i dagens marknad du bytte med information, produkter och erbjudanden. Detta kan göra hela processen mycket skrämmande och förvirrande. Av denna anledning är det bra att vara förberedd med en uppsättning frågor att ställa din inteckning mäklare, så att du inte blir lurade och du vet var du står.

Ett. Vilka olika typer av inteckningar och hur fungerar de?

Det finns en massa olika typer av inteckning produkter på marknaden, så se till att din mäklare förklarar skillnaderna mellan de olika typer av inteckningar och hur de kan dra dig. Till exempel kan långivaren dessa dagar erbjuder fasta priser, rabatter och cashback över ett antal termer. Se också till att du får en översikt av de olika sätten att betala huvudstaden off. Detta vid första kan tyckas vara ett komplicerat område, men när du har grunderna förklarade allt blir mycket tydligare och du kommer att börja se hur olika produkter kommer att passa dina personliga förhållanden bättre än andra.

2. Vad är den effektiva räntan (APR)?

I enlighet med föreskrift den effektiva räntan är tänkt att visas i alla annonser tillsammans rubriken bolåneräntan. Den effektiva räntan används för att förse kunderna med den verkliga kostnaden för lån och ge dem möjlighet att kunna jämföra olika erbjudanden. Kom ihåg att räntan är opålitliga och är ingen ersättning för personlig beredd citat som beskriver alla upfront och löpande kostnader.

Tre. Vad är den ränta som jag kommer att debiteras?

I fall av fasta, utjämnade eller diskonteringsräntan då din mäklare ska berätta vad den första kurs du kommer att betala och hur länge du kommer att vara på den nivån.

4. Så vad händer i slutet av den fasta eller diskonteringsräntan period?

Det är viktigt att veta vad som kommer att hända när din fasta eller diskonteringsräntan perioden slutar. Kommer du vara påslagen för att den standard rörlig ränta eller kommer långivaren erbjuda dig en annan rabatterad eller fast ränta affär. Också ihåg remortgaging är ett bra alternativ.

Fem. Standard rörlig ränta – Vad är det?

Eftersom huspriserna är på en rekordhög många människor (förmodligen inklusive dig själv) tänker nu sina bolån på lång sikt samt upfront takt. Av denna anledning är det värt att veta vad nuvarande kunder betalar. Det är högst osannolikt att när du kommer till slutet av din fasta eller diskonteringsränta period kommer du att vara på samma SVR som befintliga kunder. Men du kan använda informationen för att se hur långivaren jämför mot andra på marknaden.

6. Vilka är de ränteskillnadsersättningar eller tidigt avgifter Återbetalning fästa vid produkten?

De flesta inteckning erbjudanden kommer att innebära någon form av återbetalning avgift. Så du kommer att behöva en avgift till långivaren om du betala din inteckning tidigt eller byta till en annan långivare inom en angiven tidsperiod. Se till att du reda på exakt vad du kommer att få betala och vad som skulle hända om man flyttade hem under inteckningar sikt.

7. Vad kommer mina månatliga betalningar vara till noterad ränta?

Din mäklare ska berätta exakt vad din månatliga betalningar kommer att bli. De bör också tala om för dig vad du skulle betala på SVR för att ge dig en indikation på vad du kommer att betala efter dina produkter Termen kommer till ett slut. Få mäklaren att räkna ut betalningar på räntor på upp till 11% också. Detta sätt om räntorna stiger kraftigt kommer du att kunna se om du har råd inteckning.

8. Finns det några andra villkor för lånet?

Olika långivare har olika erbjudanden, incitament och klausuler. Långivare kommer att erbjuda bättre rabatter, fasta priser eller cashbacks om du är beredd att ta långivare byggnaden och hemförsäkring. Detta är något som kommer att vara värt att överväga. Bara se till att du får information om villkoren och vad som skulle hända om man flyttade ditt försäkringsskydd.

9. Finns det någon ökad utlåning avgifter?

Med vissa långivare kan det finnas en ökad utlåning Charge (HLC) om du lånar mer än ett visst belopp av värdet på fastigheten. Se till att du vet vad avgifterna är och hur mycket avgifterna är. Vissa långivare kommer att lägga HLC laddning till lånet andra debiterar det upfront.

10. Vilka arrangemang eller mäklare avgifter?

Din mäklare ska berätta om varje betalning du måste göra för att ordna din inteckning. Detta kommer att ge dig en uppfattning av hela kostnaden för affären i stället för bara en upfront takt. Detta kommer också att du kan åka runt och hitta det bästa erbjudandet.

Så nästa gång du letar efter en inteckning till att du har de här tio frågorna till hands.