tio saker att veta om du är intresserad av en omvänd inteckning

Omvänd inteckningar blir populära i Amerika. Det amerikanska Department of bostäder och stadsutveckling (HUD) skapat en av de första. HUD: s Reverse Mortgage är ett federalt försäkrade privata lån, och det är en säker plan som kan ge äldre amerikaner större ekonomisk trygghet. Många seniorer använder den för att komplettera social trygghet, möta oväntade kostnader för läkarvård, renovera hemmet, och mer. Du kan få gratis information om omvänd inteckningar genom att ringa AARP på: 1-800-209-8085, avgiftsfritt. Eftersom ditt hem är förmodligen din största enskilda investering, är det smart att veta mer om omvänd inteckningar, och avgöra om man är rätt för dig!

Ett. Vad är en omvänd inteckning?
En omvänd inteckning är en speciell typ av bostadslån som låter en husägare omvandla en del av det egna kapitalet i hans eller hennes hem till kontanter. Det egna kapitalet byggs upp under år av betalningar hem inteckning kan betalas ut till dig. Men till skillnad från en traditionell hem kapital lån eller topplån, ingen återbetalning krävs förrän låntagaren (s) inte längre använda hemmet som sin huvudsakliga bostad. HUD omvänd inteckning ger dessa fördelar, och det är federalt försäkrade också.
2. Kan jag kvalificera sig för en HUD omvänd inteckning?
För att vara berättigad till en HUD omvänd inteckning, kräver HUD: s Federal Housing Administration (FHA) att låntagaren är en husägare, 62 år eller äldre, egna hemmet rakt av, eller har en låg inteckning balans som kan betalas ut på balansdagen med intäkter från den omvända lån, och ska bo i hemmet. Du är vidare skyldig att ta emot konsumentinformation från HUD-godkända rådgivning källor innan man erhållit lånet. Du kan kontakta Clearinghouse Bostäder Rådgivning på 1-800-569-4287 för att få namn och telefonnummer till en HUD-godkända rådgivning byrå och en lista över FHA godkänd långivare inom ditt område.

Tre. Kan jag söka om jag inte köpa mitt nuvarande hus med FHA inteckning försäkring?
Ja. Medan din fastighet måste uppfylla HUD miniminormer egendom standarder, det spelar ingen roll om du inte köper det med en FHA-försäkrade inteckning. Din nya HUD omvänd inteckning blir en ny FHA-försäkrade bolån.

4. Vilka typer av bostäder är berättigade?
Ditt hem ska vara en enda familj bostad eller en två-till-fyra enhet egendom som du äger och ockupera. Radhus, villor, andelar i bostadsrätter och vissa tillverkas hem är berättigade. Condominiums måste vara FHA-godkänd. Det är möjligt för bostadsrättsföreningar att kvalificera sig under Spot Lån programmet. Hemmet ska vara i skapligt skick, och måste uppfylla HUD minimistandarder egendom. I vissa fall, kan hem reparationer göras efter stängning av en omvänd inteckning.

Fem. Vad är skillnaden mellan en omvänd inteckning och en bank hem kapital lån?
Med en traditionell topplån, eller ett hem kapital kredit, måste du ha tillräckliga inkomster kontra skuldkvoten att kvalificera sig för lånet, och du är skyldig att göra månatliga inteckning betalningar. Det omvända inteckning är annorlunda eftersom det betalar dig, och är tillgänglig oavsett din nuvarande inkomst. Det belopp du kan låna beror på din ålder, aktuell ränta, andra avgifter lån, och det beräknade värdet på ditt hem eller FHA: s gränser inteckning för ditt område, beroende på vilket som är mindre. Generellt gäller att ju mer värdefullt ditt hem är, ju äldre du är, desto lägre ränta, desto mer kan du låna. Du gör inte betalningar, eftersom lånet inte beror så länge huset är din huvudsakliga bostad. Liksom alla husägare, ändå är du skyldig att betala din fastighetsskatt och andra konventionella betalningar som verktyg, men med en FHA-försäkrade HUD Reverse Mortgage, kan du inte utestängas eller tvingas att utrymma ditt hus eftersom du “missat din inteckning betalning.”

6. Kan långivaren ta mitt hem borta om jag överlever lånet?
Nej! Inte heller är lånet förfaller. Du behöver inte betala tillbaka lånet så länge du eller någon av låntagarna fortsätter att bo i huset och håller skatter och försäkringar ström. Du kan aldrig skyldig mer än ditt hem värde.

7. Kommer jag fortfarande att en egendom som jag kan lämna till mina arvingar?
När du säljer ditt hem eller inte längre använda det för din primära bostad, kommer du eller din egendom återbetala de pengar du fått från omvänd inteckning, plus ränta och andra avgifter, till långivaren. Resterande kapital i ditt hem, om någon, tillhör dig eller till dina arvingar. Inga av dina andra tillgångar kommer att påverkas av HUD omvänd hypotekslån. Denna skuld kommer aldrig att skickas vidare till dödsboet eller arvingarna.

8. Hur mycket pengar kan jag få från mitt hem?
Det belopp du kan låna beror på din ålder, aktuell ränta, andra avgifter lån och det beräknade värdet på ditt hem eller FHA: s gränser inteckning för ditt område, beroende på vilket som är mindre. Generellt gäller att ju mer värdefullt ditt hem är, ju äldre du är, desto lägre ränta, desto mer kan du låna.

9. Ska jag använda en tjänst egendom planering för att hitta en omvänd inteckning?
Jag har blivit kontaktad av ett företag som kommer att ge mig namnet på en långivare för en “liten del” av lånet? HUD rekommenderar inte att använda en tjänst egendom planering, eller någon tjänst som tar ut en avgift bara för att hänvisa en låntagare till en långivare! HUD ger denna information utan kostnad, och HUD-godkända bostäder rådgivning organ är tillgängliga gratis eller till en minimal kostnad, för att ge information, rådgivning och fri remiss till en lista med HUD-godkända långivare. Innan du samtycker till att betala en avgift för en enkel remiss, ring 1-800-569-4287, avgiftsfritt, för namn och plats för en HUD-godkända bostäder rådgivning byrå nära dig.

10. Hur får jag mina betalningar?
Du har fem alternativ:
• Tenure – lika stora månatliga betalningar så länge som minst en låntagare lever och fortsätter att inneha egendomen som huvudsaklig hemvist.
• Term – lika stora månatliga betalningar för en tidsbegränsad period på utvalda månader.
• Line of Credit – oplanerade betalningar eller i omgångar, vid tidpunkter och i mängder av låntagarens väljer tills kredit är uttömd.
• Modifierad Tenure – Kombinationen av kredit med månatliga betalningar så länge låntagaren kvar i hemmet.
• Modifierad Term – Kombinationen av kredit med månatliga betalningar för en bestämd period på några månader som valts ut av låntagaren.

Källa: www.hud.gov / kontor / HSG / SFH / HECM / rmtopten.cfm