tio myter om Wisconsin omvänd inteckningar

Med den senaste tidens våg av Wisconsin Omvänd inteckningar händer finns det en hel del desinformation ute. Jag har hört talas om några riktigt dåliga skäl att inte ta ut en omvänd inteckning och bestämde att det var dags att skriva om några av dem. Kom ihåg omvänd inteckningar är inte för alla men se till att anledningen till att du inte undersöker dem är inte med på listan. Om du inte har ens tittat på en Wisconsin omvänd inteckning för något av dessa skäl ta en titt, kan det fungera för dig.

Ett. När du tar ut en omvänd inteckning jag inte längre äger huset min bank gör. Detta är sant eftersom du hålls på titeln som ägare av fastigheten. Som en sakfråga banken inte kan utestänga på dig som en framåt inteckning. Du bor i huset så länge du kan och kommer alltid att äga fastigheten tills du bestämmer dig för att sälja. som en vanlig inteckning banken kommer att placera en kvarstad på huset för att försäkra den få betalt, men du behåller fullständig kontroll över huset.

2. Mina barn kommer inte få något när jag passerar. Din egendom är skyldig endast lika mycket en inteckning balans är vid tidpunkten för utdelning. Utbetalningen är hur mycket du har spenderat plus ränta. Varje kapitalet som blir över förs vidare till dina arvingar. banken inte bli alltför behålla något av detta extra kapital. Som ett enkelt exempel, om du är skyldig 25.000 om omvänd inteckning och huset os värt 125.000 och det såldes. Du skulle få det extra 100.000 inte banken eller någon annan. Långivaren skulle få betalt det 25.000 de har gett dig.

Tre. Jag kunde få tvingas ut ur mitt hem med min bank. FHA / HUD omvänd inteckningar stat uttryckligen att man inte kan tvingas ut ur ditt hem.

4. Social Security och Medicare kommer att påverkas av de pengar jag får från omvänd inteckning. Dessa pengar är faktiskt betraktas ett lån och inte som inkomst. Av denna anledning en omvänd inteckning vill inte lägre social trygghet eller Medicare fördelar som vissa dig att tänka.

Fem. Jag måste ha riktigt bra kredit samt inkomst att kvalificera sig för en omvänd inteckning. Egentligen är det mycket lättare att kvalificera sig för en omvänd inteckning än en framåt inteckning som du har haft i det förflutna. Eftersom det inte finns några betalningar du behöver inte inkomst för att kvalificera. När det gäller krediter det enda som tittat på är om du för närvarande går igenom en konkurs kan inte kvalificera sig. Om du har dålig kredit kommer du fortfarande kvalificera sig för en omvänd inteckning.

6. Mitt hem ska vara fri och klar med några inteckningar för att kunna få en omvänd inteckning. Nej, du kan få en inteckning och fortfarande kvalificera sig för en omvänd inteckning. Du kommer att betala av nuvarande inteckning med din nya omvänd inteckning och kommer att bli av den tidigare inteckning betalning. Du måste ha tillräckligt med eget kapital för att betala lånet helt och du kommer att behöva använda en del av dina tillgängliga pengar för att göra det.

7. Det finns stora out-of-utlägg som gör det svårt för pensionärer att få lånet. Samtliga kostnader, oavsett om avslutande kostnader eller ränta, finansieras. Det betyder att det finns några out-of-utlägg vid någon punkt i omvänd inteckning.

8. Omvänd inteckning räntorna är högre än en vanlig inteckning. Detta är bara inte fallet. I de flesta fall vända inteckning har en lägre ränta än den nuvarande överensstämmande fast ränta. Den HECM produktens räntan sätts av den federala regeringen.

9. Jag kan “överleva” lånet (inte vi alla önskar för det?). FHA / HUD omvänd inteckningar är särskilt utformade så att du inte kan överleva lånet. När du får den omvända inteckning, kommer långivaren debiterar dig 2% att köpa obligatorisk FHA inteckning försäkring. Denna försäkring garanterar att även om du bor för att vara 100, kan du aldrig skyldig mer än värdet på ditt hem och du kan aldrig tvingas att lämna.

10. En omvänd inteckning är som ett hem kapital lån. Först får hem kapital lån har många krav såsom hög inkomst, låg skuldsättning och god kredit som en omvänd inteckning inte. Andra, du kan “överleva” ett hem kapital lån och hamna avskärmad på av banken. Detta kan aldrig hända med en omvänd inteckning. Tredje, har en omvänd inteckning oftast betydligt lägre räntor.

Det var tio av de största missuppfattningarna ute om omvänd inteckningar. Jag är säker på att jag missade en del, men det viktigaste är att få med en bra omvänd inteckning expert och de kommer att kunna svara på dina frågor. Det finns många resurser som kommer att hjälpa till att utbilda, föreslår jag att du gör lite läsning!