tio frågor att ställa din fastighetsmäklare när man köper ett hem

När du köper ett hem, de frågor du ställer din fastighetsmäklare är avgörande. Din mäklaren hjälpa dig med en viktig ekonomisk fråga, så du måste vara säker på att beslutet är i ditt bästa intresse. Följande är tio frågor du bör ställa när du arbetar med en fastighetsmäklare eller innan du anlitar dem för att hjälpa dig (och du är säker på att komma med fler frågor när du flyttar längs i processen).

frågor du måste fråga

Hur länge har du sälja bostäder? – Medan många nyare fastighetsmäklare kommer att vara lika duktiga på att sälja bostäder som sina mer erfarna kollegor, kanske du vill leta efter dem som har sålt under en längre tid eftersom de tenderar att gå snabbare och kan hjälpa dig att fokusera dina ansträngningar på ett mer effektivt sätt.

Hur kan jag komma i kontakt med dig? – Hitta en fastighetsmäklare som kan nås på flera olika sätt i fall du har frågor eller funderingar – e-post, telefon, mobiltelefon, kontor, fax, etc. Eftersom fastighetsmäklare ofta kör från plats till plats, måste du kunna komma i kontakt med dem när det är nödvändigt.

Är detta allt som du gör för ditt jobb eller är du dela din tid med annan anställning? – Välj fastighetsmäklare som ägnas helt till fastigheter, eftersom de tenderar att ha en bättre förståelse för vad du behöver från dem. De som bara gör realtid egendom del kanske inte har den bästa idén om hur marknaden ser ut och hur det kan hjälpa dig i din sökning.

Ska du företräda mig eller säljare? – Se till att du letar efter en fastighetsmäklare som kommer att företräda dig för att få den bästa insyn i processen. När man tittar på fastighetsmäklare som representerar säljarna, kan de tenderar att skjuta dig i vissa riktningar istället för att lyssna på dina behov.

Vilka är de kostnader som medför? – Var noga med att få några noterade priser skriftligen innan du börjar arbeta med en fastighetsmäklare. Detta kommer att bidra till att du bara betalar för vad du kommit överens om att i processen, snarare än att behöva betala avgifter som du inte känner igen efter försäljningen är klar.

Hur lång tid tar det oftast att hitta ett hem till en kund? – Ta reda på svaret på denna fråga är ofta ett bra sätt att avgöra effektiviteten hos mäklaren. Medan vissa kunder är kräsna och kräver mer av mäklaren tiden, bör en bra fastighetsmäklare ska kunna lyssna på dina behov och sedan matcha dig snabbt med en bra passform.

Kommer du att visa mig listor från andra företag eller bara din? – Återigen, detta är en fråga som kommer att visa dig hur objektivt de kommer att vara med dina fastigheter behov. Du bör kunna se ett brett utbud av fastigheter som passar dina specifikationer.

Har du resurser online där jag kan leta efter bostäder? – När du är ständigt på språng, hjälper det att ha online-mäklaren listor som du kan använda. Detta kommer att hjälpa dig peka ut potentiella hem till din fastighetsmäklare som du vill köpa och spara dem tid söker dig.

När är du tillgänglig för att visa hem? – Dina scheman kommer att behöva ingripa för att se de bostäder du vill när du har tid.

Är din prestation garanteras? – Du vill leta efter en fastighetsmäklare som kommer att garantera att de kan hitta dig ett hem. Om inte, ska du inte behöva betala för deras tjänster eller du ska få en rabatt på andra tjänster.