tillverkad hem inteckning

En tillverkas hem är ett hem som har varit helt byggd i en miljö där allt kan styras. Federal koder måste följas och de måste uppfylla vissa krav när det är klart. Det amerikanska Department of bostäder och stadsutveckling (HUD) är ansvariga för att fastställa koderna som tillverkarna måste följa.

Husvagnar och släpvagnar är inte samma sak som en tillverkad hem. Den tillverkas hem har att uppfylla vissa krav som inte är densamma för släpvagnar eller husvagnar. Släpet eller husbil är en fabrikstillverkad hem men de var inte under samma kod verkställighet som tillverkas hem. De byggdes innan HUD koden infördes 1976.

normerna för tillverkade hem

Denna kod är mycket viktigt för framställningen av hemmen vi har idag. För att kvalificera sig för en tillverkad hem inteckning hemmet måste uppfylla vissa krav. Om du inte har behandlat en bank i flera år och är i god status med dem, mer än troligt att du inte kommer att kunna få ett lån för att köpa en släpvagn. Även om de godkänner du att de kommer förmodligen råda dig mot köpet eftersom det inte finns någon rättvisa.

Tillverkade bostäder måste uppfylla följande normer som fastställts av HUD.

1 – måste det byggas antingen i en, två eller tre sektioner. Centrum där det byggs ska vara säker.

2 – Kommer tillverkas hem byggas med stålbalkar och varje sektion ska ha hjul.

3 – De normer som fastställts för el, VVS, värme, värme och luftsystem är mycket höga.

4 – HUD ställer mycket strikta koder för alla aspekter av den tillverkade hem – energieffektivitet, flyttbarhet, konstruktion, hållfasthet, konstruktion, brandsäkerhet och kvalitet. Om tillverkade hem inte uppfyller dessa koder inte kan säljas.

erhålla en tillverkad bostadslån

Tillverkade bostadslån beror på hemmet uppfyller alla dessa krav och genomgå en officiell undersökning av en tredje part. När det gäller att låna pengar för denna typ av hem finns det några alternativ att överväga. En är en avdelning jag lån. Detta uppnås genom långivare och försäkrad av Federal Housing Authority (FHA). I grund och botten de försäkrar lånet i händelse av fallissemang av hemmet köparen. Lånet är inte ett statligt lån och är inte ett billigt alternativ. FHA sätter räntor enligt gällande räntan.

Andra låneprogram är tillgängliga om kredit krav är uppfyllda. De kan erhållas via din personliga bank eller ofta tillverkade hem företag har en bank som arbetar med sitt företag.

Tillverkade bostadslån är lättare att få om hemmet har permanent fäst på fastigheten. Om hjulen har tagits bort och den är blockerad under, anses det samma som ett hem som hade byggts på fastigheten. Skillnaden mellan att finansiera denna typ av hem och en plats-byggda hem är inte mycket annorlunda. Det enda som kommer i betraktande är köparens kredit, åldern på hemmet och bedömningen av hemmet. Den måste bedöma för minst lika mycket som försäljningspriset.