tillfälligt anställd personal som arbetar hårt bara för att stängas för en inteckning

För många av oss i Storbritannien, arbetar tillfälligt genom rekryteringsföretag är ett av de enklaste sätten för oss att tjäna tillräckligt med pengar för att försörja oss själva och våra familjer. Inte bara det, det tillåter oss att arbeta på tider att passa med familjelivet och genom själva karaktären av jobbet, kan du sluta arbeta på ett brett utbud av spännande och annorlunda företag.

Faktum är att över en kvarts miljon människor i Storbritannien och är engagerade i tillfällig sysselsättning genom rekryteringsföretag, med siffran ökar från år till år. Det kommer nog inte som någon överraskning när så många av oss arbetar hårt för att söka den perfekta balansen i arbetslivet.

Den ökande tillströmningen av bemanningsföretag är naturligtvis att ha en enorm inverkan på samhället, så mycket så att tidigare under 2007 en privat medlem räkning introducerades lobbying det brittiska parlamentet för att ge tillfälligt anställda inte är mindre gynnsam rättigheter som deras del-eller heltid motsvarigheter arbetare . Det brittiska parlamentet har ännu inte nått en slutsats, men det är en rättvis indikation på att välfärden för bemanningsföretag äntligen tas på större allvar som en viktig del av landets ekonomi.

Om vår egen styrelse parlamentet börjar inse hur viktigt välfärd tillfällig arbetskraft är att den brittiska befolkningen och ekonomin så varför våra high street banker gör det så svårt för den här delen av vårt samhälle för att få en av livets grundläggande nödvändigheter: ett hus ? För de flesta tillfälligt anställda, kan söka efter en inteckning från high street banker vara en förödmjukande och frustrerande upplevelse. De kan arbeta sig ner varje bank på High Street bara att stängas för en inteckning i varenda en av dem.

Den viktigaste frågan att High Street banker har med bemanningsföretag är att de inte anses ha stabila och konsekventa jobb, vilket gör dem en hög risk investering. Med arbetslösheten lägst i decennier och massor av tillfälliga arbetstagare som tjänar bra pengar är det en mycket underlig inställning High Street banker tar.

Det är inte att säga att alla visstidsanställda kan kyssa adjö till att någonsin kunna flytta in i sitt eget hem. Fler och fler oberoende bolåneinstitut börjar ta en mer förstående syn på tillfälliga arbetarnas ekonomiska situationer och kan erbjuda priser som är oftast konkurrenskraftiga med någon High Street bank.

Så om du tillfälligt anställd och arbetar hårt för att få till, eller bo på, fastigheten stege, ge inte upp – det finns massor av långivare som ger dig en inteckning.