tillfälliga bolån och köpa ett hem

Den bolånekrisen har orsakat kreditåtstramning, vilket i sin tur kan göra att köpa ett hem svårare. Den här artikeln förklarar några av effekterna av kreditkrisen, inklusive försvinnandet och tillfällig Utseendet på vissa lån.

De akuta förluster Wall Street företag, Statliga Sponsored Enterprises (GSE), och andra investerare över hela Amerika ledde till kreditåtstramning och försvinnande av lånet produkter som orsakade dessa förluster. De huvudsakliga syndarna var det hög risk, 100% CLTV (kombinerad lån till värde) topplån på förvaltningsfastigheter, av vilka de flesta handlas med redovisade intäkter och redovisade intäkter Redovisat Asset (SISA) dokumentation. Denna typ av lån började försvinna 01:58 och ett halvt år sedan med kreditåtstramning eller upphörande sker snabbt. Andra riskfyllda lån kategorier som förstört förödelse var ägare ockuperade SISA och Inga Doc lån. Dessa lån är inte längre tillgängliga från de flesta långivare.

Kampen för att korrigera situationen för stora förluster var så allvarlig att maximala lån till värde (LTV) procentsatser sänktes överensstämmer med full dokumentation lån för fastigheter i vikande marknader (geografiska områden där hemma värden har minskat). Minskningen var avsedd att minska fallissemang och lyfts i sommar under vissa omständigheter.

Konventionell / överensstämmer lån (icke-statliga lån är lika med eller mindre än $ 417.000) och FHA-försäkrade lån var populär under de första sex månaderna i år (2008). Låntagare med dålig kredit har möjlighet att kvalificera sig med båda typerna av lån, även om FHA-försäkrade inteckningar kan begränsas till ett minimum kredit värdering av 580. FHA bostadslån tillåta en något högre lån till värdet förhållande (lägre handpenning) än konventionella bolån.

Här är tre nya (och tillfälliga) inteckning program:

FHASecure – detta är en FHA-försäkrade refinansiera lån som är tillgänglig för villaägare som idag har en icke-FHA inteckning. Den var ursprungligen avsedd för personer som fallerat, eller skulle sannolikt standard på sin arm när räntan återställs, det var senare göras tillgänglig för en bredare demografisk.

FHA Hög Balance – De regelbundna maximala lånebelopp för FHA-försäkrade bolån var tillfälligt ökas med HUD (US Department of bostäder och stadsutveckling). De maximala lån gränser beroende på län där hemmet ligger. De högre balans FHA lån kan ha bättre priser än lån som faller inom de ordinarie FHA lån gränser.

Agency Jumbos – (även känd som Konforma Jumbos). Jumbo lån är oftast de som är större än $ 417,000. Lån lika stora eller mindre än detta belopp anses “följer standarden” lån och har riktlinjer annorlunda än Jumbo lån som måste uppfyllas för att kvalificera. Genom resten av 2008, lån upp till $ 729.750 kvalificerar under ordinarie Fannie Mae och Freddie Mac konforma riktlinjer lån med tillägg av vissa emissionsgarantier restriktioner. Den faktiska maximala lånebeloppet beror på länets gränser som fastställs i HUD och gäller endast för 1-enhet inköp (dvs. den högsta gäller inte duplex).