tider ligger framför hårt på fastighetsmarknaden

Hus i Storbritannien i genomsnitt sjönk med 0,9% förra månaden enligt de senaste siffrorna. Detta följde på en minskning med 2,5% i maj. Det genomsnittliga priset för ett hus ligger nu på £ 172,415 som är £ 13.629 billigare än i oktober.

Kreditkrisen påverkar antalet människor som finns att köpa som kör ner förnedrade, få ner priserna med det. Inteckning affär godkännande sjönk i maj till 42.000, en 28% minskning jämfört med april och 64% ner på samma tid förra året. Inte bara är människor som tackade för bolån när bara förra året att de skulle ha accepterats men de attraktiva erbjudanden som erbjuds sätter människor utanför. Borta är många av de 100% bolån och borta är de bra ränta. Detta verkar skjuta upp människor som redan äger fastigheten mer än första gången köpare.

Hastigheten för första gången köpare av egendom förblir konstant men antalet movers, som redan äger sina egna hem, faller. Avskräckta av de oattraktiva inteckning erbjudanden och prisfall många är beredda att stanna kvar och vänta. De som inte behöver flytta vistas kvar tills huset fastigheten återvinner och utbud av bolån tillgängliga blir mer lockande. Detta är dock inte troligt att hända inom en snar framtid.

Bostäder experter är oeniga om hur länge denna nedgång i markören är sannolikt att pågå. Många förutspår att priserna kommer att fortsätta att falla under hela året och den i 2009 och även bortom det. Det finns de som har lovad priserna skulle falla med 35%, eller mer, innan det börjar att slå sig ner, men även då vissa förutspår att priserna inte kommer att gå upp direkt. Banker och bolån är osannolikt att återvända till utlåning pengar så fritt som de hade gjort. Det är fortfarande sannolikt att vara svårt att få en inteckning till förmånliga priser. Men på plussidan många har förutspått att nedgången inte blir lika illa. Några har pekat på det faktum att graden av bostadspriserna faller faktiskt har blivit långsammare jämfört med 3 månader sedan. Med samma principer som påverkade uppgången i huspriserna i första hand, att efterfrågan överstiger tillgången, dess oundvikligt att bostadspriserna kommer åter att stiga.

Andra har sagt att en nedgång i priserna är exakt vad fastighetsmarknaden behöver. Priserna har stigit 10, 20 eller ens 30% på årsbasis väl över resultatökning. Detta har skapat ett tillstånd där om du inte redan äger din egen fastighet du måste vara inteckning till fästet för att köpa. Så denna nedgång är bara en korrigering för att bidra huspriserna i linje med resultatet.