Tiden är nu inne för dig att åter inteckning

Vid vissa tidpunkter och i vissa fall är det faktiskt gör mer meningsfullt för någon att re-inteckning än att stanna med sin nuvarande långivare och rida vågorna av ständigt föränderliga räntor.

Den här artikeln tittar på fem särskilda skäl till re-inteckning Men det viktigaste först jag bara måste påpeka att informationen i den här artikeln inte utgör personlig rådgivning och eftersom din situation och finansiella ställning är så unik som du är, bör du söka professionell , reglerad och särskild rådgivning innan de inteckning för att se till att detta är det bästa beslutet för dig just nu …

1) Om din inteckning inledande eller räntebindningstid är på väg att löpa ut kan du spara stora pengar under perioden av ditt lån om du re-inteckning. Du slipper att börja betala din inteckning långivaren rörlig ränta vilket är högst troligt att börja minst en procentenhet över det som du redan har betalat och som kan öka din månatliga utgifterna kraftigt. Under hela livstiden för ditt lån bara en procents ökning kommer att resultera i att du betalar tillbaka tusentals i extra räntebetalningar – pengar du kan spara till pensionen, lägg i en fond för ditt barns högskoleutbildning eller använda för att faktiskt betala av dina lån snabbare … som leder mig prydligt till min nästa punkt!

2) Många långivare försöker att locka nya företag och kan erbjuda dig attraktiva re-boräntorna nu vilket kommer att minska mängden du redan betalar. Om du för närvarande har råd vad du betalar varför inte avstå att minska och istället fortsätta att betala samma belopp med den nya långivaren och betala tillbaka ditt lån snabbare. De åren eller månader du kan raka av löptiden för ditt lån är år eller månader utan räntebetalningar som är år eller månader kommer du vara betydligt rikare.

3) Om du inte är helt bekväm med din nuvarande månatliga återbetalningar sedan ignorera punkt 2 och titta på re-inteckning till ett billigare långivare och ta rabatten.

4) Gör livet enklare genom att betrakta en fast ränta inteckning så att du inte behöver oroa dig för ränteförändringar och kan budgetera mer effektivt.

5) Om du har upplupna kapitalet på din fastighet kan du överväga att åter inteckning upp till det nya värdet på din fastighet och använda de extra pengar för att köpa en förvaltningsfastighet som du kan antingen dra ner en regelbunden inkomst i form av hyra eller som du kan använda för ändamål värdestegring.

Med denna extra pengar kan du överväga att köpa en i utlandet egendom i ett land med en växande fastighetssektorn som inledningsvis kommer att kosta dig mindre, kan du och din familj har ett fritidshus och ta bort dyra årliga semester kostnader, kan du även hyra ut den när du inte använder den för att generera en inkomst för att ha råd att betala för fastigheten och på lång sikt här fastighetens värde kan stiga avsevärt. Senare i livet kanske du väljer att gå i pension till denna fastighet eller sälja den för en trevlig klumpsumma som du kan ta i pension.

Undersök dina alternativ noga och kom ihåg att titta på den större bilden! Om du kan dra nytta av en ny inteckning sedan ta affären, men få expertråd och hjälp innan den ingår några investeringsbeslut.