tid för att sälja en fastighet i Surrey

Statistiken har framkommit som visar att den tid fastigheter spenderar på marknaden har sänkts genom inställning av nästan 20% och att det finns ett krav på för tre och fyra fastigheter bäddsrum i linje med Time On The Market Survey. Själva faktum är goda bostäder säljer snabbt och det är en säljarens marknad som kräver för hus ökar. t är en åsikt som delas av James Wyatt, Senior Associate of Barton Wyatt, en Surrey fastighet byrå, som upplever överdriven efterfrågan från konsumenterna inte tillräckligt lager för att uppfylla.

James förklarar, “I Surrey-området den plats vi verkar, är hem i bästa lägen och som faktiskt erbjuds bostäder säljer extremt snabb. Vid årsskiftet sidan av att fastigheter med genomförbart att utveckla och överföra värde till är också främsta av klientens vill listor.

“Vårt främsta område för företagande är inom området av intresse Surrey herrgårdar sektorn, catering för Wentworth Fastigheter och Virginia Water, där företaget är fortfarande blomstrar. Virginia Water har mycket att erbjuda en rik metropol och även globala pendlare med ett hushåll och det är en sådan man som köper en £ 3million plus egendom utan att blinka, köpte en sådan köpare inte alltför lång sedan ut sin check e-bok för en £ 2.000.000 hem, var det en gång så enkelt.

“Men för nästan alla människor på jakt efter mer blygsam boende i området, är de helt enkelt lida för att hitta lämpliga fastigheter på marknaden,” hävdar James.

“Genomförbart säljare har tillkännagivit att de kommer att förutse valet, de ska invänta de medel … de har nu passerat. Efter avskaffandet av HIPS vi gjorde kompetens en våg av fastigheter kommer ut på marknaden, men det är fortfarande inte tillräckligt. Vi är mitt i en underbar sommar tid – en utmärkt tid att påpeka upp din egendom till eventuella beskyddare, men orsakerna håll kommer. Det faktiskt måste nämnas att det nu är en utmärkt tid för att marknadsföra ditt privata hem, är beskyddare ropar efter mer bra inventering och det är bevisat att det tar mycket mindre tid för individer att sälja sina hem på grund av detta faktum. ”

Under det sista året (9 Juli – 10 juli) den genomsnittliga tid som bostäder finns på marknaden har minskat med knappt 20% beroende på tid på marknadsundersökningen för Surrey. 3 bäddsrum fastigheter har märkt den bästa rabatten i tid finns på marknaden med en 23% minskning, följt 4 bäddsrum hem försiktigt på andra plats med 18%. Det verkar som ur alla tillhörigheter sorter, radhus är snabbast att sälja med bara 111 dagar tillbringas på marknaden, följt av metod för parhus vid 115 varefter loss på 121 dagar. Det är bra information för många villaägare som har försenat placera sin bostad till marknaden med oro att det skulle ta för lång för att sälja.

Intressant oavsett den totala mängd egenskaper som finns annonseras till försäljning i Surrey är upp marginellt genom 4% från sista år, efter en betydande dopp under vintriga vädret period, och antalet tre 4-bäddsrum bostäder som annonseras på marknaden är nere med hjälp av tre% respektive 4%. Som tydligt skapar ett underskott på bostäder i detta särskilda band, kör up call för och i flip göra ett “hölje krig” på den aktuella inventeringen och så vi överväger den period spenderas på marknaden minskar.

James Wyatt manar säljare som sitter på staketet för att ta steget och utnyttja denna möjlighet.

Just nu finns på marknaden med Barton Wyatt:

Sangari, Virginia Water 550.000 äganderätt

Sangari är en riktigt engagerande vitkalkade stuga som har utvidgats till att nu leverera bra familj logi och införs i utmärkt läge hela. Fastigheten innehåller kök / frukostrum och två mottagningar, mjukvara och avgörande garage. Grepp Sängen har ett eget duschrum, ytterligare tre sängar och en familj badrum.

Den här egenskapen är prissatt på £ 550000.