The Brentwood närheten av Austin

Trakten av Brentwood i norra centrala Austin var ursprungligen en bomull gård tills för ungefär 75 år sedan, när staden Austin annekterade landet och mark köptes för att bygga en skola, Brentwood elementära, som öppnade i början av 1950. Brentwood är det namn som används för att beteckna det område i Austin mellan Lamar, Justin Lane, Burnet Road och 45th Street, och skolan är i mitten av kvarteret. Det finns också en trädkantad gata som heter Arroyo Seco som löper genom mitten av Brentwood och delar stadsdelen på mitten, bildar vad skämtsamt kallas norra Brentwood och Baja Brentwood.

Den medianhushållets storleken är mindre än genomsnittet i Brentwood än de flesta i centrala Texas, på 1,9 personer per hushåll i genomsnitt, och demografin i Brentwood grannskapet föreslår en professionell befolkningen i åldersgruppen mest sannolikt att vara anställd, med 45% av invånarna är i åldern 25 och 44, och dessutom är 50% av hushållen i Brentwood upptas av en enda vuxen, varav många är yrkesverksamma inom den högteknologiska industrin eller UT gradstudenter och professorer.

Det finns en mindre andel barn i skolåldern i Brentwood än de flesta stadsdelar i Austin, och de flesta av de boende i grannskapet är något äldre än genomsnittet, med 86% av invånarna är under arton år, men endast 17% rapportering är över 65 års ålder.

74% av de boende i Brentwood rapport kaukasiska anor, med omkring 20% ??rapportering etnicitet inklusive både spansktalande och kaukasiska rötter, med resterande befolkning som består av en mängd olika etniska bakgrunder, så Brentwood har en ganska blandad befolkning också.
Elever som går i skolan i Brentwood gå till Brentwood Elementary, Lamar Middle School, eller McCallum High School, och 95% av dem som är anställda i Brentwood arbete inom Travis County. Den median familjens inkomst i Brentwood är ca $ 47.000, och de boende är välutbildade, med 57% som har en högskoleexamen och 28% för närvarande rapporterar att arbeta på sin examen grader.

Eftersom University of Texas ligger i nära anslutning till området finns det många bostäder möjligheter för studenter, yrkesverksamma, och unga familjer, med en uppsjö av nya bostadsrättslägenhet projekt och lägenhetskomplex liksom många enfamiljshus. Det genomsnittliga priset för ett hem i Brentwood var ungefär $ 170.000 under 2003, med den högre änden av bostadspriserna är runt $ 385.000. Detta är ungefär ungefär genomsnittet för Austin fastighetsmarknaden. Hem värden har ökat dramatiskt i området sedan nedläggningen av Mueller Airport, eftersom flygvägarna av flygplan som reser till och från området är inte längre direkt över bostäder i området, vilket eliminerar en stor del av bullret.

Brentwood är ett mycket naturskönt område med en bäck slingrande genom större delen av området, längs Arroyo Seco, och området är känt för gammaldags hamburgare lederna och tavernor, samt bondens marknad, som har varit i drift sedan 1947. Vid ett tillfälle, den hingst, Frisco Shop, och Threadgill s erbjuds alla en ned-hem kyckling stekt biff eller saftig burgare med hemgjorda pommes frites i eller mycket nära grannskapet, för arbetaren pris.

Det finns en stor, lugn park i stadsdelen Brentwood Park, som innehöll nio hektar grönområden tillsammans med tennisbanor, vandring och cykelleder, fotbollsplaner, en baseball diamant och en playscape. Det finns också en festival kallad Violet Crown Festival som hålls på gräsmattan i Brentwood Park varje år, och trakten är stolt på sina ljus och dekorationer under semesterperioden, särskilt på Arroyo Seco.

Det finns många kyrkor och institutioner samt stad och stat anläggningar i Brentwood, med val av Faith Lutheran, Austin Bibeln, och Crestview metodistkyrkan för kyrkobesökare, bland många andra, och några av anläggningarna i området inkluderar Texas School for Blind, Texas Department of Health, och Austin Community Gardens, där invånarna kan odla sin egen färskvaror.

För äta ute, kan boende och besökare välja mellan Korea Garden, Fonda San Miguel, Phils Icehouse, den Omelettry, och Jalisco, som alla är i eller mycket nära Brentwood området, liksom en hel del andra restauranger och klubbar, som liksom snabbmat lederna.

Brentwood erbjuder något för alla, och med sin naturskönhet och historia, men ändå urban, hip rykte, är det den perfekta platsen att bara besöka eller flytta in och bosätta sig!