texas inteckning råd

Detta är historiskt sett en utmärkt tid för villaägare i Texas för att få sin inteckning refinansiera från en Texas inteckning mäklare. Anledningen är att de privata banker som kör den amerikanska ekonomin har sett vad som händer på bostadsmarknaden, och nu kycklingarna har kommit hem till hönshus för sina vänner på Wall Street – så de har tagit ner räntorna till sin lägsta nivåer i år.

Vad innebär det för den genomsnittliga Texas husägaren?

Det betyder att det är en bra tid för att eliminera oprioriterade skulder, förbättra en kredit värdering, få potentiella skattelättnader och lägre månatliga betalningar. Och, om du är i en justerbar ränta inteckning, är detta din chans att komma ut och låsa in en fast ränta för den tid.

Den vanligaste orsaken till att Texas husägare refinansiera sina hem i dag är att dra kontant kapital från sina hem och betala av oprioriterade skulder kreditkort. Bara detta kan ha flera fördelar:

– Lägre räntor och: Vissa kreditkortsföretag har höjt räntan till så mycket som 29% – på människor som har bra kredit! Om du läser det finstilta i de flesta avtal kreditkort, kommer du att upptäcka att de kan höja en kunds ränta när som helst av någon anledning. Med ett hem kapital kredit, är räntan låst under hela lånet, och är lägre – ibland mycket lägre – än vad den genomsnittliga kreditkort intresse är. Detta leder till lägre utbetalningar varje månad (särskilt eftersom kongressen nu har gjort kreditkortsföretag att fördubbla sina minsta betalningar).

– Förbättrad kredit värdering. Varje gång ett lån betalas ut, visar upp det som en positiv prägel på din kredit rapport. Även hem kapital lån kommer att visa upp, det är en säkrad kredit, vilket är mycket mer önskvärt att ha på en kredit rapport än osäker kreditkort skuld.

– Skattelättnader: Eftersom skattelagstiftningen var massivt reformerats under Reagan-administrationen 1982, arbetande människor inte längre har rätt att dra av räntor kreditkort från sina skatter. Men i de flesta fall, är av intresse för en andra inteckning fullt avdragsgilla från sina skatter – vilket innebär stora besparingar kommer 15 april.

– Arms: Om du är i en av dessa, komma ut nu! Dessa “justerbara priser” kommer alltid justeras uppåt, redan är många Texas husägare se sina hus betalningar gå upp flera hundra dollar i månaden, även när värdet av deras hem sjunker. Refinansiering kommer att se till att ditt hus betalning förblir stabil, oavsett var räntorna går i framtiden – men du måste agera nu för att låsa i den låga hastigheten.

Ring din Texas inteckning mäklare idag. Oavsett din kredit situation, det är ett program för dig.