tesco att erbjuda överlåtelsehandlingar tjänsten

Bra inteckning erbjudanden blir allt svårare och svårare att komma med fler och fler långivare upping sina fasta priser. Räntorna på fast ränta inteckningar har nu nått ett tio årshögsta och en del experter tror att de kommer att fortsätta att stiga ytterligare. Även om kunderna har möjlighet att hitta en affär som de är nöjda med, oavsett om de kommer att uppfylla bankernas kriterier för stödberättigande och säkerheten för lånet är en annan sak.

Antalet inteckningar lånats var tjugo procent mindre i maj 2008 jämfört med samma månad året innan. De flesta av dessa erbjudanden var på grund av människor remortgaging sina befintliga fastigheter på bättre erbjudanden, med mindre första gången köpare närmar långivare. Detta är en dramatisk nedgång, och visar både att långivare har blivit betydligt strängare i vem de är beredda att låna ut till och första gången köpare har skrämt bort från marknaden av de höga priserna och farhågorna om ett hölje krasch. Det är därför inte förvånande att antalet fastigheter på marknaden outnumbers köparna vid femton års ålder till en.

Men det är inte bara räntekostnaderna som stannar köpare från att komma in på marknaden. Det finns alla de extra kostnader i samband med köp och flytt som sätter människor utanför. Stämpelskatt, överlåtelsehandlingar och rörliga kostnaderna alla lägga till att öka priset för att flytta hem. Dessutom för säljarna hem informationspaket har nu införts för att alla fastigheter innebär en annan initial kostnad som måste betalas innan fastigheten kan säljas. Med hotet om huspriserna minskar ytterligare många människor väljer att rida ut den nuvarande klimatet och inte flytta hem.

Men det finns vissa förändringar som tas i stället. Något som kan locka fler köpare till marknaden skulle vara att minska kostnaderna för att köpa och sälja ett hus. En stor rörlig kostnad är den juridiska avgifter för överlåtelsehandlingar arbete. Tidigare high street advokater var det bästa stället att gå för att få överlåtelsehandlingar tjänster, men nu Tesco stormarknader planerar att lansera sin egen tjänst och ger konkurrenskraftigt överlåtelsehandlingar för allmänheten. Branschbedömare menar att Tesco kommer att föra med sig en strategi callcenter till överlåtelsehandlingar som kommer att minska kostnaderna genom en datoriserad tjänst. Medan de flesta människor kanske tror att överlåtelsehandlingar är en ganska standardiserad process, kunde Tesco entré på marknaden revolutionera denna process. Labourregeringen har gjort ändringar i de rättsliga systemen som beror på vara helt infört år 2011, och kommer att ge juridisk rådgivning ges i kiosker lokaliserade i snabbköp. Detta innebär att Tesco skulle bli en one stop shop för alla dina livsmedelsbutiker och juridiska behov.

Förhoppningsvis kommer detta att leda till ökad konkurrens mellan de traditionella juridiska praxis och leda till billigare överlåtelsehandlingar erbjudanden, vilket i sin tur kan uppmuntra fler människor tillbaka till marknaden. Men det är fortfarande tidiga dagar och för tillfället ser det ut som att bostadsmarknaden kommer att bli värre innan det blir bättre.