Teneriffas exklusiva egendom

Teneriffa är den största av Kanarieöarna, som ligger utanför Afrikas kust har färre än en miljon bofasta.

Men på grund av den kraftiga ökningen av turismen de senaste åren, är Teneriffa blir snabbt en bra potentiell plats att köpa fastigheter. Fastighetsinvesterare från hela Europa, och framför allt från Tyskland, Storbritannien och Irland har dimensionering upp fastigheter i Teneriffa under de senaste månaderna.

En favorit semester plats för många britter, Teneriffa har otroligt många turister år efter år.

Enligt en färsk undersökning, har cirka 42.000 britter gått från att vara en turist att köpa en fastighet i Teneriffa, och fastighetspriserna väntas öka under de kommande åren.

Turismen är en av Teneriffas mest lönsamma industrier. Inland Teneriffa är där du hittar en hel del möjligheter att köpa fastigheter för att renovera. Om du är på marknaden för ett land hem där du kan komma bort från den bistra vardagen, kunde Teneriffas har exakt vad du letar efter.

En imponerande 1.500 kvadratmeter villa i bergen i San Eugenio, utsikt Las Americas är till salu just nu lösningar för 4.1 miljoner pounds. Den herrgårdsliknande villa har fem sovrum sviter, tre rum reception, en stor pool och otroligt fantastisk havsutsikt.

Den byrå som säljer villan, säger en berömd europeisk popstjärna har visat intresse för villan. Popstjärnan överväger att bygga en inspelningsstudio i källaren. Det är väl känt att Sir Elton John var på Teneriffa i januari, men byrån inte säga om det är honom.

Teneriffa brukade betraktas som en av Spaniens mindre prestigefyllda destinationer. Den kraftiga ökningen i fastighetspriserna det tyder på att snabbt förändras. Mariah Carey har också nyligen besökt Teneriffa och är en stor beundrare av det femstjärniga Gran Hotel Bahia del Duque. De nybyggda lyxvillor och spa väckte också uppmärksamhet av Jennifer Lopez och maken Marc Anthony. Teneriffa hotell som används för att tillgodose budgeten turist, men ön är alltmer försöker locka de mer upp marknaden turist, och detta återspeglas i intervallet Teneriffa hotell nu. Från traditionella hotell catering för hink och spade Brigrade till fem stjärniga lyx hotell i Teneriffa

De senaste tillskotten till fastigheter i Teneriffa är mycket exklusiva, moderna grå sten och vit betong villor. En tre sovrum, är tre badrum villa med en Poggenpohl kök på marknaden för 690,000 pounds. Konstruktion på dessa villor är nästan klar. De förväntas sälja inom en mycket kort tid.

Fastigheter mer traditionella till öns rötter kan hittas i Fanabe stranden. I detta område, säljer en godis-färgad tre sovrum villa med marmor klinkergolv, en privat pool och en balkong för ca 400.000 pounds. Bostäder i detta område är mycket nära Sahara-sandstrand och Golf Costa Adeje.

Blevins Franks International Director Bill Blevins nämnda fastigheter i Teneriffa fortfarande är mycket underpriced. “Det är en bra långsiktig satsning”, sade han. “High-density turismen är att få bättre kvalitet hem och resorts, plus golfbanor, och infrastrukturen på ön har förbättrats avsevärt under de senaste åren.”