teknik gör det enkelt för mäklare

Teknik är alltid på väg in i inteckning industrin. Jag har personligen sett klar acceptans av nästan alla nya och innovativa verktyg av mäklare, lån officerare och andra branschfolk för att ge dem fler affärer med mindre stress och ansträngning. Data posten är tidskrävande, förutom att det ger företagen sårbara för eventuella bedrägerier. Tänk om låntagarna kunde ringa upp, lämnar sin information, få pre-kvalificerad och har alla dessa data matas in ditt lån via systemet utan dig, mäklaren, någonsin behöva ens tala med dem? Det låter som science fiction, men det är inte, det är rutin idag.
Voice2Forms erbjuder en teknik som frågar låntagaren en rad frågor via ett automatiserat system. Den data som genereras då automatiskt matas till Loan Prospector eller Desktop Underwriter att förkvalificera lånet. Efter prekvalificeringen är data matas tillbaka in ursprungssystemet från där det är tillgängligt för åtkomst på mäklarens skrivbord.
Långivare som Mid-Atlantic Financial Services har använt det med stor framgång och systemet kan enkelt anpassas till mäklaren krav samt.
“Det är ett verktyg för vårt företag har använt för att locka framtida husköpare,” förklarade Mid-Atlantic vd Michael Anthony. “Homebuyers talar sina uppgifter i en telefon varifrån den automatiskt flödar till systemet. Det fungerar snabbare utfodring din information i systemet i stället för att prata med en människa.”
“Vissa människor bara inte vill prata med en säljare,” fortsatte han. “Det är en icke-skrämmande sätt för människor att ansöka om ett bostadslån. Varje morgon inteckning mäklare bara kan gå till webbplatsen och hämta informationen. Det är nyckelfärdiga.”
“Vi tycker att vi kan fånga efteranmälda kunder utan människor”, konstaterade Mr Anthony. “Dessutom är systemet mycket konsekvent. Du vet vad du får. Det eliminerar också datainmatning eftersom det kan automatiskt laddas upp i alla program. Det är ett bra sätt att förkvalificera lånet och bestämma vilka LO är bäst att hantera lånet. ”
Programmet genomfördes vid Mid-Atlantic inom en vecka och de har haft några problem hittills. “Genomförandet är enkelt,” sade Mr Anthony. “Vi hade vårt system upp i en vecka. Det var så enkelt som vår IT-personal mappning till vår marknadsföring databas. När den är igång du behöver inte ens att behålla den.”
Systemet körs 24 timmar om dygnet, och fungerar som ett alternativ för potentiella Mid-Atlantic låntagare. “Vi har fortfarande ger kunden möjlighet att ringa ett levande nummer,” påpekade Mr Anthony. “Så har vi fortfarande personal, men det skär ned på alternative för röstbrevlåda och datainmatning eller upphandlande ett callcenter som kanske inte vet så mycket om ditt företag.”
Ansökan bär en engångsavgift setup avgift och en “per-lead” avgift. “Vi har till och med funderat på att ge incitament för låntagare att använda systemet,” säger Mr Anthony. “Det är ett attraktivt alternativ som vi funderar på. Incitamentet kan bli något liknande en $ 300 stängning kostnad kredit. Vi överväger det.”
Den främsta orsaken Mid-Atlantic är villig att ens överväga ett sådant incitament är på grund av ROI som de får ut ur systemet. “Fördelarna för oss är – med ett nyckelfärdigt system, besparingar på HR-kostnader, höga omräkningskurser som ungefär 20% av samtalen få omvandlas till låneansökningar och det nummer du kan inte kvantifiera är antalet personer som kommer att hänga upp och gå till en konkurrent när de inser att de får röstbrevlåda “, konstaterade Mr Anthony. “Det kan importeras till LP eller DU för att få ett godkänt lån.”
“Efter en fem-till-sju minuters telefonsamtal kan du ha ett godkänt lån, som skär ner på handläggningstiden,” avslutade han. Systemet betalar sig i en månad och producerar lån uppgifter med rätt information och du behöver inte oroa dig för det att sjukskriva eller har en dålig dag. “