tänker du på att flytta till Midlands

Om du funderar på att flytta till East Midlands finns det några saker som du bör veta som kan påverka ditt beslut och hjälpa dig att välja att hyra fastighet i Leicester.

Staden Leicester ligger vid floden Soar och på kanten av den engelska National Forest. Befolkningen i staden är 285.100 som av 2004 med 441.213 personer bosatta i större tätort. Detta gör Leicester en av de 10 mest befolkade städer i hela England.

Staden har massor av bra kommunikationer med resten av landet. Motorvägen M1, som förbinder Leeds med London, är mycket nära. Denna motorväg inte bara ansluter dig till London och Leeds men kan du gå 9 andra motorvägar tillåter dig enkel och snabb tillgång till enheten till alla de flesta någon park i landet. Den Midlands Stambanan rinner genom staden så att du kan nå Londons nya St Pancras International station i lite över en timme.

Staden har en rik historia och är förmodligen grundat av den mytomspunna kungen av Storbritanniens kung Leir. Staden är också sägs vara platsen för hans gravkammare efter drottning Cordelia begravt sin far i en underjordisk kammare, tillägnad den romerska guden Janus, under floden rusar. I själva verket varje år finns det en hyllning till den romerska guden hölls nära den förmodade begravningsplats för kung Leir. Staden har en rik romersk och keltisk historia och växte i betydelse under medeltiden. Kung Leir är inte den enda kung som begravdes i Leicester, är kung Richard III också begravd i staden med en grav vid Leicester domkyrka, men legenden var han faktiskt kastades i floden rusar.

Staden idag är mestadels viktorianska i look med ett par moderna utvecklingen som har blandats sömlöst in i utseendet av staden. I hjärtat av staden är klocktornet som förbises av två köpcentrum och huvudgatorna i Leicester. Den största saluhall i Europa är bara ett stenkast från klocktornet gör Leicester en riktigt bra shopping stad.