tanke på bolånemarknaden

Första gången hem köpare som vill komma in på marknaden skulle vara klokt att avsätta lite tid till inteckning jämförelse i syfte att fastställa en klar uppfattning om exakt vilka alternativ som finns tillgängliga för dem.
Det nuvarande ekonomiska klimatet för 2008 har minskat möjligheterna för vem som helst att gå in på marknaden, första gången köpare särskilt – kunde och ett av alternativen för de marginaliserade i överkomliga vara en fast ränta inteckning.

Denna typ av inteckning kan ge oroliga köpare några välbehövliga sinnesro, per definition, månatliga återbetalningar förblir desamma oavsett fluktuerande räntor.

Sådana inteckning erbjudanden representerar inte det optimala värdet på marknaden idag som räntorna är på väg ner, men, framför allt, kommer köparna att påverkas om trenden har vänt.

Ny forskning från Fair investeringarna visade att cirka 57 procent av britterna skulle välja en fast ränta inteckning, med 30 procent säger att de skulle gå för en kortfristig räntebindning deal och 27 procent känner att ett långsiktigt skulle vara det bästa alternativet för dem.

Men för köpare som är övertygade om att de kan rulla med stämplingar i form av räntor, ger en tracker inteckning sina egna fördelar.

Den senaste tidens räntesänkningar genomförs av Bank of England har sett tracker inteckningar träffa sin högsta popularitet nivå sedan 2005, med möjlighet till ytterligare nedskärningar den 6 mars gör denna typ av affär ett alltmer attraktivt alternativ.

Ur ett annat perspektiv, har proffs som investerar i fastigheter som nyligen fått rådet att se till att amorteringar bättre återspegla deras mängd hyresintäkterna för att betala mindre skatt.

Enligt Firstrungnow.com kan yrkesverksamma vara klokt att ta ut den största inteckning de har råd som gör det möjligt för dem att “kompensera amorteringar” och endast betala skatt på den vinst som de gör.

Vare sig första gången köpare eller yrkesverksamma som vill göra en vinst från hotellet, kommer några genomtänkta inteckning jämförelser gå långt.

Det har varit blandade välsignelser för första gången köpare nyligen med en ökning av beviljade bostadslån, kompenseras av långivare dra tillbaka några av de mer första gången köpare-vänliga erbjudanden.

Då trenden för långivarna lutar mot genomförandet av stramare utlåning kriterier, första gången köpare är de som är kvar känner nypa.

Tills nyligen var första gången köpare kan låna upp till 125 procent av värdet på sin egendom, men i annat fall av företag följer efter, drog alla långivare sådana erbjudanden. Sedan dess har ytterligare 15 långivare upphört att erbjuda 100 procent erbjudanden fastighetslån mitt i dominoeffekt av kreditkrisen.