talar språket av hypotekslån

När du besöker en främmande, exotisk plats, försöker du alltid lära dig åtminstone de grundläggande villkoren i landet. Tja, skulle man kunna hävda att inteckning industrin är definitivt en främmande värld. Innan du besöker, bör du ha en förståelse av följande villkor.

Avskrivningar inträffar med varje lån, men är en missförstått begrepp. Den hänvisar helt enkelt till återbetalning av lånet på ett schema. Schemat är vanligtvis månatliga betalningar över en period av år.

Om du är kontanter rika på balansdagen, kanske du vill undersöka betala en rabatt punkt. Det motsvarar en procent av lånebeloppet. Genom att betala det, kan du betala ner räntan på lånet och spara pengar över tiden.

Som köpare, du kommer att bli ombedd att lägga ner ett allvar pengar insättning. Detta talar i huvudsak säljaren du menar allvar med köpet. Depositionen blir då en del av handpenningen när stängning sker. Se till att anmäla långivaren av beloppet.

Med stigande energipriser och globala frågor uppvärmningen, är regeringen erbjuder energirelaterade bolån. Den energieffektiva Mortgage är en FHA program som ger pengar för att göra ditt hem energieffektiva och har låga lånekostnader.

Kanske det enklaste sikt att förstå är eget kapital. Eget kapital är helt enkelt det belopp du äger fritt och eventuella skuldförbindelser på ditt hem. Equity växer när du betalar ned inteckning balans. Den växer också som hemmet uppskattar. Med tiden kan det bli en stor mängd.

Det finns ett antal kvasi-statliga långivare. Fannie-Mae är en. Den lånar inte till allmänheten direkt, men garantier lån som långivare till vissa typer av långivare, ofta första gången köpare eller låga inkomster låntagare.

Ett hypotekslån är verkligen en beräkning av risk. Vissa långivare försöker sänka sin risk genom att kräva låntagarna att upprätthålla en “kontant reserv”. Detta är en summa pengar som innehas på ett bankkonto och är ofta lika med tre månader av dina totala kostnader.

Timing är en stor fråga i världen av bolån. Specifikt, priserna ändras dagligen. För att undvika detta problem, du vill “låsa in” din ränta när en långivare godkänner du. Kostnaden är vanligtvis ett par hundra dollar.

Privata försäkringar för hypotekslån är en irriterande aspekt av att köpa ett hem. Det skyddar långivare från några av de förluster som kan inträffa om en låntagare defaults, men låntagaren är skyldig att betala för det! Sätt mer än 20 procent ned och du kan undvika det.

Ansöker om en inteckning kan vara en hektisk och stressande process. Detta gäller särskilt för första gången låntagare. Innan du går igenom processen, tar sig tid att lära sig språket. Inte bara kommer du att förstå vad som sägs, men även du kommer att kunna svara!