ta ut en inteckning lån

Det är inte många människor som hamnar bor i ett hus som de har byggt eller köpt, det är antingen betala hyra varje månad, som är den lycklige i en chansning eller ärva en från föräldrarna eller vem.

Men eftersom i genomsnitt oss alla kanske inte passar i någon av ovanstående situationer, kan ett beslut om att ansöka om ett hypotekslån korsar våra sinnen oftare än inte.
Jag önskar att dessa människor som vill svettas för sina egna hus att tänka på följande.

Undersök din ekonomiska styrka

Som jag nämnde, att göra ett val om bolån är inte lätt, så många saker som rör din nuvarande privata liv förändras i förhållande till din ekonomi.

Utvärdera hur mycket effekt det skulle ha på din nuvarande utgifterna baserat på hur mycket inkomst du har skulle avslöja kostnaden för huset detta kan tillåta dig att ansöka om.

Långivarna vill inte att du ska ta ut en enorm lånebeloppet att du hamnar försumliga i betalning.

Samla information om bolån

När du är säker på att du verkligen vill köpa ett hem, få ställa att samla information om bolån.

Läs igenom den information som erbjuds i många av dessa platser, gör din jämförelse och fråga dig själv om dina resultat är verkliga eller inte.

Jämför räntor-olika långivare som äger olika husen annonsera dem till försäljning eller att vara intecknas bära speciella priser. För att förstå detta, tror efterfrågan och utbudet mekanism för en minut eller två.

När det finns många låntagare, betyder det att husen är mycket efterfrågade och långivarna märker att de kan göra bra affärer genom att höja räntan och när låntagarna är få, är efterfrågan låg och de kommer sannolikt att sänka budet.

Så det skulle vara klokt för en att ansöka om bolån när priserna är gynnsamma men det betyder inte att de inte kommer att flytta upp med samma mekanism.

Läs om vilka typer av priser som justerbar ränta inteckningar som regleras med förändringar av olika index eller en fast ränta som förblir oförändrade.

De betalningsfrister-Normalt är detta inte lika för alla långivare och ett behov att välja den tid som bäst passar deras önskemål.

Uppenbarligen många köpare kommer att välja det mest fördelaktiga erbjudandet i början baseras på kostnaden för långivaren lån, men detta får inte förbli densamma hela livet av ett lån.

Börja fullfölja hypotekslån-många online långivare kräver att du startar processen genom att fylla i ett formulär som de har förberett och sedan skicka det direkt.

När du gör detta, måste du inse att din kredit värdering räknas en hel del i långivare beslut att godkänna din ansökan eller inte, vilket är varför du måste göra det smart först.

Detta kan du se genom att minska ditt kreditkort avgifter, undvika återkommande ansökan om kredit, betalar dina räkningar i tid och så vidare.

Ju snabbare du blir fast besluten att möta upp med din inteckning mäklare eller långivare och diskutera din position ekonomiskt synnerhet, ökar chanserna att hypotekslån ansökningsprocessen kommer att sluta på nolltid.

När du bosätta sig i det huset, kom ihåg att långivaren har rätt att sparka ut dig om du misslyckas med att uppfylla din del av skyldigheten att betala din månatliga avgifter.