ta ut en inteckning lån för en kommersiell inteckning i Irland

Vissa människor undrar ofta hur de ska gå om att köpa en kommersiell inteckning i Irland. Processen är typ av samma sak som att köpa ett bostadslån. Några exempel på kommersiella inteckningar inkluderar kontor, affärshus, etc. Konsumenten kommer att behöva återbetala kapital och betala ränta på lån. Det finns också intresse endast lån till dem som funderar på att investera i en fastighet och hyra ut dem. De flesta människor tar ut kommersiella fastigheter när de har eget företag.

Potentiella husägare i Irland kommer att behöva viss information. Om konsumenten blir en kommersiell fastighet för sin egen verksamhet, kommer de att behöva lämna uppgifter om sin verksamhet och arkiv. I vissa fall, om konsumenten kommer att hyra fastigheten, kanske detta inte behövs. Företagare kan behöva visa hela investeringen kommer att påverka verksamheten. Om husägare är redan betalar hyra för ett företag, då detta ses som positivt av långivaren. Om byggnaden kommer att köpas som en personlig investering, då långivarna inte är skyldiga att visa personlig information om inteckning underkastelse. Denna information skulle omfatta ansvar uttalanden och tillgångar. Uppgifter om inkomster är inte heller krävs.

Vissa långivare tittar ofta på egenskapen själv att bestämma värdet. Investerare kommer att behöva visa att de kan komma med ett säkert sätt att tjäna pengar, vilket skulle inkludera en god betalning historia med borgenärer (i vissa fall behöver långivare inte ser på kredit, men fokusera mer på låntagaren bevis på inkomst). Villkoren i hyresavtalet kan också förhandlas eller ändra, om så önskas.

Vissa konsumenter som är intresserade av att få ett bostadslån eller en kommersiell inteckning måste visa att de har råd med den månatliga betalningen till långivaren. De flesta långivare kommer att titta på lön Män eller kontoutdrag för att bekräfta detta. Vissa långivare är beredda att finansiera en kommersiell investering utan någon ränteavkastning. Om så är fallet, bör låntagaren komma med en exit plan. Om webbplatsen är outvecklad, kommer låntagaren eller investerare behöver för att kunna serva inteckning medan webbplatsen är obemannat.

Om husägare är intresserade av att köpa ett bostadslån, det finns vissa platser som de behöver för att starta. Irland husägare bör överväga var de vill bo och hur mycket utrymme som behövs. De flesta konsumenter vet hur mycket de är villiga att betala månadsvis, men om de är osäkra, kan de alltid använda en inteckning kalkylator för att avgöra hur mycket deras månadskostnaden blir. Till skillnad från en kommersiell inteckning, bör låntagare se till att de plockar ett hem som är bekvämt för dem. Låntagare ska aldrig ta ut ett hypotekslån utan hänsyn till ränta och lånets löptid. Villaägare kan också förhandla om en lägre ränta. De kan också få en lägre ränta om de har dåliga krediter med säkerheter. Det är viktigt att potentiella husägare se till att de är säkra på att ta ett lån för ett hem.