ta reda på mer om skandalen med mis sålda betalning skydd försäkring

Om begreppet “Payment Protection Insurance” låter bekant för dig, då du kan ha omedvetet varit föremål för en skandal som har påverkat så många som 20 miljoner människor i Storbritannien. Betalning skydd försäkring eller PPI, erbjuds av banker som ett sätt att skydda dig själv bör du vara oförmögen att göra betalningar på ditt lån, inteckning eller kreditkort i händelse av värsta inträffar – till exempel att förlora ditt jobb eller blir sjuka. Men tyvärr har det slutade mis säljs till miljontals brittiska medborgare.

På vilka sätt kan PPI vara mis säljs?

Ett sätt du kan ha mis sålt Betalningsskyddsförsäkring är om din långivare pressade dig till att ta ut PPI, kanske genom att berätta att ditt jobb eller status gjorde det mycket viktigt, trots att det faktiskt är valfritt. Alternativt kan du ha tagit ut en politik samtidigt som att vara anställd på deltid, pensionär eller egenföretagare, trots en sådan status faktiskt exklusive dig från betalning. Du kanske har även haft PPI läggs till ditt lån, kreditkort eller amorteringar utan din vetskap eller samtycke.

Summan av kardemumman är att om du har tagit ut ett kreditkort, lån eller annan typ av finansiering tillsammans med betalning skydd försäkring som du antingen inte vill, behöver eller ens vet om – eller, för den delen, skulle inte ens skydda du – har det varit mis säljs till dig.

Hur man gör ett påstående

Du kan komma igång med processen att återvinna din mis sålda försäkringar betalning skydd helt enkelt genom att söka på nätet med en bra sökmotor som Google eller Bing för brett spektrum av företag som specialiserar sig hantera ditt återta. Internet har förmodligen det bredaste utbudet av sådana företag, och söka på nätet är också ett mycket mer praktiskt sätt att hitta dem än genom att snärta igenom telefonboken och reduceras till att vänta tills arbetstid för att komma i kontakt med dem.

Bankerna är närvarande gör 5000000000 £ per år mis sälja PPI. Glöm inte att kräva tillbaka en del av denna värdefulla pengar från bankerna som du, som skattebetalare, räddats till ett belopp på £ 50 miljoner under kreditkrisen.