ta reda på hur man får en bättre ränta på dina lån

Det finns sex grundläggande faktorer som långivare titta efter när emissionsgarantier ett lån. Nu är allt garant försöker göra är bestämma riskfaktor involverad i låna dig pengar. Är du en låg risk, hög risk eller någonting däremellan. Ju högre risk översätter till en högre ränta. De sex grundläggande krav som berättigar används för att bestämma risken, och som ett resultat din ränta är listade nedan:

Ett. Sysselsättning-Den viktigaste faktorn här är en stabil anställning historia. Två års anställning hos samma arbetsgivare är inte nödvändigt men är att föredra. Om du inte har arbetat på ett visst jobb för de två senaste åren som de ser ut för många år på detta område. I grunden har du ett fast jobb som ger dig stadig inkomst?

2. Lån till Value (LTV) – Detta är försäljningspriset kontra mängden lånade pengar. På en refinansiera det skulle vara det beräknade värdet kontra mängden lånade pengar. Detta skulle bestämmas av hur mycket du vill “lägga ner” för fastigheten eller hur mycket kapital du har i fastigheten du är refinansiering. Till exempel, om du skulle sätta en $ 10.000 handpenning för en $ 100.000 egendom, skulle detta vara en 90 handpenning. OBS: svara på frågan jag ställde ofta … “Tänk om det beräknade värdet är större än försäljningspriset, kan jag använda det för att få ett bättre pris.” Tyvärr inte, kommer garant ta försäljningspriset eller beräknade värdet, beroende på vilket som är lägre. Denna riktlinje tillämpas allmänt av alla långivare. Så om du köper en fastighet som ligger långt under beräknade värdet du bara fick en hel del och kommer att ha en bra lön dag när du säljer eller refinansiera. Ju lägre LTV, desto lägre risk och som ett resultat den lägre räntan. OBS: 100 ($ 500 / $ 5.000 = 10). Din nya skuld till tal inklusive din nya inteckning betalning är 50%. Detta är egentligen inte så komplicerad och görs för att se om du gör tillräckligt med pengar för att täcka dina nuvarande räkningar och din nya inteckning betalning. Ju högre kvot, desto större risk och som ett resultat den högre räntan.

4. Credit Score-Det här är ett antal poäng som tilldelas av kreditbyråer. Om de andra faktorerna som visas här är stark kredit värdering kan vara lägre och du skulle fortfarande kvalificera sig. Den huvudsakliga poäng beaktas är att de primära låntagarna. Ju lägre kredit värdering, desto större risk och som ett resultat den högre räntan.

Fem. Reserver-Det här är hur mycket pengar du har till ditt förfogande. Detta kan vara besparingar, aktier, obligationer etc. garant använder detta för att se hur du hanterar din ekonomi och för att se om du kan göra det genom ett av livets små gupp i vägen. Om reserver används för ditt lån, en 30-60 dagars genomsnitt av vad du har i dina bankkonton används vanligen-vissa program kommer bara att kräva att du visar att du har pengar för att stänga och andra kommer inte be om någonting. Om en stor insättning görs i den 30-60 dagars period garant skulle vanligtvis vill veta var pengarna kom ifrån. Vissa människor tror att garant försöker se om pengarna rapporterades på dina skatter eller fått lagligt eller är “tittar in i mitt personliga liv.” Ingen av dessa är sanna. Den garant vill helt enkelt se till att du inte fick ett nytt lån (mer månatliga skuld) som inte har visas på din kredit ännu och är inte känt om. Ju mer reserverna, desto lägre risk och som ett resultat den lägre räntan.

6. Betalning Shock-Det här är skillnaden mellan din gamla och nya månadskostnaden. Om du betalar för närvarande $ 800,00 per månad och din nya månadskostnaden är $ 4000. Detta skulle vara betydande betalning chock. Ju större betalning chock, desto större risk och eventuellt en högre räntesats. Betalning chock tillsammans med de övriga poster som anges här skulle vägas in din ränta och kan användas för att avgöra om du faktiskt kvalificera sig för lånet.

Dessa sex punkter ses som en helhet är vad garant använder för att fatta beslut om ditt lån. Du kan vara svag i vissa om du är stark i andra. dvs om du har en lägre kredit värdering, men du har möjlighet att lägga lite pengar ner med ett köp. Genom att öka din styrka i så många av dessa som möjligt kan du göra dig själv bättre kvalificerad för en lägre ränta på ditt lån.

Vänligen använd denna information för att göra dig bättre kvalificerad att köpa ett hem eller refinansiera du redan äger.

miles förlust
licensierad inteckning mäklare