ta en titt på den omvända inteckning och dess olika fakta

En typisk inteckning bildas när en långivare ger dig en klumpsumma total pengar för att köpa ditt hus. I fråga om detta, samtycker du till att betala tillbaka förskottet på månadsbasis under en bestämd tid fas vid en viss ränta. Varaktigheten av bidraget fas och ränta, vare justerbar eller fast, bestämma månatliga återbetalningen.

En omvänd inteckning arbetar i en relaterad strategi, men i motsatt riktning. Processen är samma långivare lånar ut pengar till låntagaren och avgifter viss ränta på detta belopp. Men i omvänd inteckning du få beloppet först och du behöver inte betala tillbaka. Det kommer att betala tillbaka när du dog eller när du säljer ut din bostad. Långivaren ger dig en klumpsumma eller betalar dig ett fast belopp på månadsbasis mot ditt hem kapital. Även om du inte behöver betala tillbaka, men det belopp du lånar dras formulär du hem kapital.

De flesta av de långivare som tillhandahåller denna tjänst eftersom det har en låg riskfaktor i jämförelse med andra inteckningar som i denna inteckning lånebeloppet aldrig övertar huset värde så deras pengar förblir säker i form av huset. Omvänd inteckning blir en grund efter döden av ägaren och om arvingarna vill hålla det huset med dem de har att betala av tidigare belopp. Omvänd inteckning är det bästa tillgängliga alternativet för personer med någon omedelbar familj i detta fall banken säljer huset och återvinner sina pengar.

Fördelen med denna typ av inteckning är att du inte behöver ta hand om din månatliga inteckning betalningar eller du behöver inte ta hand om ditt hem kapital. I omvänd inteckning när du undertecknat avtalet har du bara att sitta och ta emot betalningar bildar långivarna. Summan av en omvänd inteckning är beroende av många faktorer.

Det beräknade värdet av huset från en certifierad bedömning, åldern på ägaren, räntorna på nuvarande inteckning och det egna kapitalet i det är de viktigaste faktorerna om med beloppet av den omvända inteckning beror. Alla dessa faktorer bidrar på det ena eller andra sättet. Omvänd inteckning inte har några inkomster eller krav kredit. För många personer är omvänd inteckning ett bra alternativ att välja.