ta en semester från din inteckning med hjälp

Vad är en inteckning betalning semester?

Många av dagens inteckningar kommer med en funktion som kallas en inteckning betalning semester. Detta gör det möjligt för låntagaren att, ibland, fördröja göra en inteckning betalning för en viss tid. En inteckning betalning semester måste godkännas av långivaren och det är alltid bara en tillfällig lösning.

Varför skulle jag ta en inteckning semester?

I grund och botten, under månader när du vet att pengarna kommer att vara tight, kan du ta bort trycket själv lite genom att skjuta avbetalning och fördela dessa pengar på annat håll. Till exempel, för att täcka julen räkningar, betala för en semester, eller att få din bil fast.

Hur lång tid tar inteckning semester förra?

Längden på pausen kommer att bero på din inteckning långivare. Till exempel ger Northern Rock en månads betalning semester varje år, medan Halifax erbjuder upp till sex månader under lånets löptid.

Faktorer som avgör hur länge en semester du kan ta inkludera vilken långivare du är med, funktionerna i din inteckning affär, och betalningshistorik.

Nackdelen med inteckning semester

Det finns inget sådant som en gratis lunch – eller en gratis semester! När du ställa in betalningarna, fortsätter räntan på ditt lån. Detta innebär slutet på en inteckning semester, kommer din inteckning vara högre eftersom varje obetald ränta kommer att läggas. Därför, när du återupptar betala inteckning, kommer återbetalningar ökar.

Hur ansöker jag om en inteckning betalning semester?

Kontakta din långivare och fråga om du kan ta en inteckning semester. Det kan redan vara en fördel för din inteckning, i vilket fall det skulle ordnas där och då.

Om inte, kan det fortfarande vara möjligt att ordna en semester. På grund av den nuvarande ekonomiska klimatet, är regeringen sätter press på alla banker för att hjälpa kämpande husägare genom att tillåta flexibla betalningsalternativ.

husägare inteckning stödsystem

För de med mer allvarliga ekonomiska bekymmer, kan en enkel inteckning återbetalning semester inte vara tillräckligt. Regeringen har lovat att hjälpa till att minska hem repossessions under konjunkturnedgången genom att införa husägare Scheme Mortgage Support.

Detta initiativ har utformats för att hjälpa människor som har lidit en förlust av intäkter på tillfällig basis på grund av den ekonomiska recessionen, genom att skjuta upp en del av dina amorteringar i upp till två år.

Det finns kriterier du måste uppfylla för att erhålla detta stöd, dock, och regeringen kommer inte att göra dina betalningar för dig.

Den minskning av betalningarna kommer att läggas till principen om ditt lån, som ska betalas tillbaka vid ett senare tillfälle när din ekonomi är i en bättre position.

Detta kan vara ett bra alternativ till en inteckning återbetalning semester för dem med mer allvarliga ekonomiska bekymmer.

Behöver du verkligen en semester?

Som nämnts tidigare, det finns inget sådant som en gratis semester. Kom alltid ihåg att om du tar en semester inteckning återbetalning ditt bolån kommer att växa, vilket innebär din månatliga avbetalningar även kommer att växa. Så alltid väga upp detta faktum och bedöma om du har råd med de ökade återbetalningar innan du tar steget inteckning semester.