ta ansvar för din egen skuldlättnad

Många människor söker skuldlättnad vet inte var jag ska börja. De flesta av oss har hört den populära finansiella rådgivare i TV och radio brummande sina mantran om att betala ner skulden. Credit counseling organ som fungerar som icke-vinstdrivande företag än kan också hjälpa till att bestämma hur man kan minska skulden. Advokater kan också ge råd om huruvida den enda skuldlättnader tillgängliga är att ansöka om konkurs. Däremot behöver du inte nödvändigtvis behöver professionell hjälp för att sänka dina skulder. Vad du behöver är en budget för att hjälpa till att kontrollera utgifterna och tillåter dig att lägga extra pengar mot skulder såsom revolverande kredit att öka exponentiellt framför våra ögon.

Det första steget är att bestämma din månatliga nettoinkomst – detta är efter att du har betalat din skatt och eventuella erforderliga avdrag från din lön. Om din lönecheckar fluktuera, vara konservativ i din uppskattning av din månatliga lön. För att avgöra dina utgifter börjar med de månatliga utgifter som är fasta, t.ex. en hyra / inteckning betalning, ett fordon betalning, försäkringspremier och student betalningar lån.

Därefter kommer kostnaderna lätt kan uppskattas baserat på tidigare räkningar. Dessa kostnader inkluderar dina verktyg och kreditkortsbetalningar. De svåraste kostnader för att avgöra är mat, kläder, bensin, rekreation och diverse utgifter. Dessa är också de mest flexibla i din budget. Dessa beskrivna kostnader inte är avsedd att omfatta alla månatliga utgifter för alla situationer, måste du se till att varje utgift du har är täckt i din budget. Ibland sparar kvitton för en månad kan fånga kostnader som har missat.

När du har sammanställt en budget utifrån dina behov, jämföra denna budget med dina faktiska utgifter. Du kanske upptäcker att orsaken din skuld växer beror på att du spenderar utöver ditt sätt. Du kanske upptäcker att på papper, bör du ha gott om pengar över men du är över att spendera på de flexibla utgifter och har därför inget extra pengar för att betala ner din skuld.

Använd din budget för att hjälpa dig att hålla den flexibla kostnader under kontroll och att betala mer pengar till de skulder som ut ränta varje månad. Kreditkort med den högsta räntan bör få den största utbetalningen du har råd. Studielån är viktigt att hålla den aktuell, men den ränta du betalar kan hjälpa minska din beskattningsbara inkomst när specificering din federal inkomstskatt. Medicinska räkningar brukar inte ta ut ränta, så om du kan ställa upp en liten månatlig betalningsplan, dra nytta av det faktum att ingen ränta tillfaller.

Finslipa månadsbudget är ett pågående arbete. Det kan ta flera månader att spara kvitton och jämför med din budget. Om du inte uppfyller din budget mål, misströsta inte. Du måste spänna ner och ändra dina utgifter vanor för att realisera de besparingar som gör att du kan minska dessa räkningar som håller dig på fattighuset. Det är viktigast att hålla koll på de flexibla utgifter såsom mat och kläder. En lyckad budgeter kommer tänka oftare om att rädda priset på middag ut och tillämpa dessa pengar direkt mot att minska din högsta saldo kreditkort.

Om du finagle din budget every vilket sätt och ändå komma med negativ pengar i slutet av månaden, kan du behöva söka professionell hjälp med din skuldlättnader. Många av oss får i över huvudet utan att inse det. Om ditt papper budget visar dig det allra nödvändigaste och ändå ha pengar över, använder den varje vecka för att hålla de flexibla kostnader i schack. I slutet av månaden, bör du hitta lite extra pengar för att betala ner de där irriterande skulder och kanske spara ihop till en resa till Karibien.