synder kommer manhattan köparens marknad

Kanske för att alla i branschen har väntat på New Yorks fastighetsmarknad att börja titta lite mer som resten av landets, har medias bevakning av det sista kvartalet överraskande starka siffror var nästan högtidlig.
Det betyder inte att siffrorna var starka. Bara för att siffrorna var en hel del bättre än väntat betyder inte att de var bra, per ce. De genomsnittliga priserna ökade faktiskt på Manhattan, och resten av staden inte verkar göra fruktansvärt. Med Spring typiskt ett starkt kvartal, har vissa analytiker hållit ut hopp för en annan fjärdedel av oväntat stark utveckling på den New York-lägenhet marknaden.
Siffrorna är dock bara inte lägga upp … första kvartalet siffrorna är lite som Hillary krossning Obama 2-1 i West Virginia … Det hjälper, men loppet är redan över. Likaså har lägenhet på Manhattan marknaden gjort verkligen otroligt i jämförelse med den nationella marknaden, men kärnpunkten är att landet befinner sig i en recession, och matten bara inte där.

Inventering har ökat genom många delar av staden, men inte alla. Condo försäljningen är verkligen långsam. Det verkar som om marknaden är i lite av ett väntläge som priserna börjar komma ner i många av stadens största stadsdelar. Områden som Chelsea, som såg stora förändringar kommer på rad vid olämpliga tider för utvecklarna har sett stora ökningar av inventarienummer.
Detta är dock, New York City. Att siffrorna är inte lika starka som de har betyder inte att det är förebud om undergång. Precis tvärtom för köpare, faktiskt. Det betyder att priserna för många New York City lägenheter faktiskt kommer ner till jorden. Efter en otroligt stark säljarens marknad, och sedan en lång period av avspänning mellan köpare och säljare där varje sida av ekvationen höll ungefär samma mängd påtryckningsmedel, till slut … äntligen en köpare på marknaden är på väg.
Ett antal köpare har väntat på just en sådan tid, och under de kommande månaderna, kommer det äntligen anländer, om det inte är här redan. De starkaste delarna av marknaden kommer inte att se mycket av en nedgång i priserna, men, åtminstone, kommer förhandlingarna med säljarna vara lättare än de var för bara sex månader sedan.

Det finns tecken på att ägarna börjar att justera sina priser på många områden och sektorer på marknaden. Kanske mest slående är dyra lägenheter som tar emot mer och mer extremt låg boll erbjudande, som så småningom skulle flytta hyresvärdar till lägre priser. Noggrant prissatta, är högkvalitativa bostäder flyttar fortfarande med i rask takt.
Dock är marknaden börjar fungera igen som en marknad ska – överprissatta lägenheter eller bostäder av mer marginell kvalitet börjar känna tryck nedåt på priserna.
Som att trycket växer sig starkare, verkligen bra erbjudanden blir lättare att hitta.