-Svidande-din väg mot en bättre inteckning

Under de senaste åren har låga räntor och kreativt hem finansiering hjälpt till att skapa en generation av nya husägare, driver den amerikanska homeownership ränta upp till ett all-time high på 75 procent. Men den senaste och stadig ökning av räntorna och “ränta återställs” för många justerbar ränta, låg-betalning bolån är orsaken nu för bred, nationell angelägenhet.

Den federala regeringen, i ett försök att begränsa användningen av dessa lån bland köpare som kan vara fångad av en oväntad pigg i månatliga betalningar, har utfärdat nya riktlinjer för långivare som erbjuder icke traditionella bolån. Lyckligtvis, mindre riskfyllda bolån som huvudnummer låg ner betalningar och låga månatliga betalningar är fortfarande tillgängliga.

Mortgage försäkringsbolag Genworth Financial har sett användningen av dess Single Premium Mortgage Insurance trippel under det senaste året. Husköpare som försökt undvika inteckning försäkring i det förflutna att hitta den och andra nyare typer av försäkringar för hypotekslån en snabb lösning på de oförutsägbara, icke traditionella inteckning alternativ.

“Första gången köpare och andra som söker att refinansiera att få ut av en turbulent inteckning är främst de som vi ser med det engångsbidrag lösningen. Det erbjuder den lägsta månatliga utbetalningen av alla och inte bära risken för betalning chock”, säger Kevin Schneider, VD för Genworths amerikanska bolånemarknaden försäkringsverksamhet.

Single Premium Mortgage Insurance låter köpare låna upp till 100 procent av priset på hemmet utan tillsatta månadsavgifter genom att finansiera en gång premie över hela löptid inteckning. Den månatliga utbetalningen, som förblir fast när den kombineras med en fast ränta inteckning, är också tillgänglig för låntagare med mindre än perfekt kredit.

Som en bonus, om värdet på hemmet uppskattar nog att säga upp försäkringen inom de första fem åren, köparna får en partiell återbetalning för den första premien. I dagens fastighetsmarknad miljö, avbryter försäkringar för hypotekslån ibland i så lite som två till tre år.

“Vi vill bara inte att se människor som spelar med sina hem längre,” tillägger Schneider. “Det är därför vi har också utvecklat lösningar som erbjuder ofrivillig arbetslöshet försäkring som täcker avbetalning bör lönecheckar plötsligt och oväntat sluta komma in” Genworth erbjuder arbetslöshetsförsäkring med engångsbidrag produkten utan kostnad för låntagaren.