sura uppstötningar sjukdom är det halsbränna eller något helt annat …

Sura uppstötningar sjukdom ger olyckliga lidande en brännande känsla i bröstet och magen. Denna smärtsam inflammation är resultatet av saltsyra. Saltsyra används av magen att smälta mat. När magen och matstrupen kanalen inte avskiljs genom en mekanism som kallas den nedre matstrupen sphincter, då magsyra backup i matstrupen. Denna återloppskokande rörelse orsakar en irritation i känsliga vävnader i nedre delen av matstrupen området.

Generellt esofagus slutmuskel fungerar normalt. Det kontrakt och stänger matstrupen området efter att du har haft en måltid. Denna förslutning förhindrar magsyra från att stiga upp i matstrupen under rötningsprocessen. Men det finns tillfällen när den nedre matstrupen sphincter inte fungerar, då syra från magen reflux i matstrupen. Detta resulterar i det tillstånd som medicinskt kallas gastroesofageal refluxsjukdom eller sura uppstötningar sjukdom.

Skälen för sura uppstötningar sjukdom varierar. Men de förekommer ofta med andra hälsoproblem som allergier, enzymbrister, problem gallblåsan, diafragmabråck, stress och sår halsbränna.

Mat och dryck konsumtion är en annan möjlig orsak. Det rekommenderas att du undviker konsumtion av alkohol, choklad, citrusfrukter och drycker eftersom dessa är kända för att koppla den nedre matstrupen sphincter eller LES som det kallas. Kaffe, te och cola, som innehåller koffein, måste elimineras ur kosten också. Dessa drycker innehåller ett ämne som kallas teobromin.

Stekt och fet mat har en tendens att bromsa rötningsprocessen. Att äta stora mängder mat när som helst på dygnet kan sätta en hel del press på magmusklerna. När maten förvaras i magen under en lång tid, finns det ett ökat tryck till magmusklerna. Denna tryckökning kan försvaga LES.

Eftersom detta är den ventil som skyddar matstrupen från magsäcken du måste ta hand om att detta försvagade betingade tillåter inte smälta maten syror för att passera in i matstrupen. Därför bör du äta små måltider under dagen. Genom att konsumera stora mängder mat, få dig att LES att slappna av och reflux mat i matstrupen som leder till sura uppstötningar sjukdom.

Tomater och tomatbaserade produkter som såser och tomatjuice kommer också orsaka LES att slappna av. Dessa tomatbaserade produkter leder till en ökning i produktionen av magsyra. När de reflux i matstrupen, de surhetsgraden orsakar reflux syra sjukdom.

Genom att titta på vad du äter och ta hand om din hälsa, du står en bättre chans att undvika sura uppstötningar sjukdom från att komma in ditt liv och orsakar dig smärta, och dess “alltid bättre på lång att äta hälsosamt ändå.