subprimelån – uppgifter

Utan tvekan har du hört radioreklam påstår att du kan få en inteckning trots dålig kredit. Dålig kredit inteckningar mer känd som subprimelån.

subprime

“Subprime” är en eufemism för en låntagare som helt enkelt inte kvalificera sig för en traditionell hem inteckning. Subprime-lån som används för att vara mycket svårt att få, men saker och ting förändrats under 1990-talet. Bankerna började inse att det fanns en hel del låntagare med mindre än stellar kredit eller andra problem. Fler låntagare betydde mer intäkter, så bankerna började skapa subprimelån och spelet var på. Som ett resultat av dessa nya lån, har bostad i USA stigit till alla rekordnivåer.

En av de största faktorerna i att kvalificera för ett lån är din kredit värdering. En låntagarens kredit historia analyseras med hjälp av ett “Fico” poäng, uppkallad efter Fair Isaac och Company, Inc. Generellt är en FICO poäng under 620 anses vara en indikation på dålig kredit. Låntagaren är sedan klassas som en subprime låntagare.

Viktigt är en FICO poäng under 620 inte den enda anledningen till en person som kan klassificeras som subprime. En sällsynt upplåning historia, ny anställning position eller dyra hem kan också knappa beteckningen. Faktum är att nästan 50 procent av subprime-låntagare har FICO poäng över 620.

När en långivare skriver en inteckning, är det att satsa på om låntagaren kommer att betala tillbaka lånet helt och i tid. Ju bättre din kredit värdering, sysselsättning historia och så, desto bättre affär får du från långivaren. Självklart är subprime-låntagare kommer inte att få det bästa erbjudandet. Istället kan en långivare kräver en större handpenning och kommer säkerligen att utse en högre ränta än vad som ges till “bra” låntagare. Dessutom kan subprime-låntagare måste betala poäng bara för att få lånet.

Den avvägning av allt detta, naturligtvis, är att du får ett lån för att köpa ett hem. Bostadsägande har konsekvent visat sig vara en av de bästa långsiktiga investeringar i USA. Medan amerikanerna kritiserats för att inte spara pengar, de gör faktiskt så genom att köpa hem och bygga upp eget kapital i dem.

Ska du ansöka om ett subprime lån om du har mindre än stellar kredit eller andra problem? Det finns inget rätt svar, så du bör överväga att sitta ner med en oberoende inteckning mäklare för att analysera din situation.