subprimelån och refinansiering bom

Det finns mer än 19.000 inteckning företag i USA och några av de största och mest ansedda av dem är specialiserade på subprime inteckning refinansiering.

Steven Frank, Senior Vice President of Marketing på Flexpoint Finansiering identifierar en subprime låntagare som “någon med en FICO poäng under 620. Han eller hon kommer att betala mellan 1,5% och 2% högre ränta för ett lån, men det finns ingen brist på pengar eller villiga långivare på bolånemarknaden. ”

Vilka trender ser du i subprime bolånemarknaden för 2006 och framåt?

Steve: Vi gick igenom den största refinansiering boom i historia från mitten av 2002 till september 2005. Så många som 80% av amerikanerna refinansieras sina hem under den tiden. Räntorna på justerbar ränta lån sjönk till knappt 4% under högkonjunkturen med vissa husägare väljer fasta priser så låga som 5%.

Nu både fasta och justerbara är tillbaka runt 6,5% och kommer troligen att nå 7% för en A-klass 30-årig fast inteckning och 9% för en subprime inteckning i slutet av 2006. Graden av uppskattning är en mer normal 6% – 12% per år. En typisk hem i de flesta delar av landet stannar på marknaden om sex månader, vilket innebär att det är en balanserad marknad gynnar varken köpare eller säljare.

Vilken typ av inteckning skulle du rekommendera för subprime-låntagare?

Steve: De subprime-låntagare inte kommer att få en andra inteckning eller ett hem kapital kredit. De kommer att behöva refinansiera sin första inteckning om de vill ta ut en del av sitt kapital. Beroende på deras personliga situation, kan en husägare kan låna upp till 95% LTV (loan to value). Mer sannolikt kommer det att vara i 75% -85% intervallet. Det finns mycket få 125% LTV inteckningar längre, och subprime-låntagare kommer inte att kvalificera för dessa.

Subprime-låntagare bör arbeta med ett företag som förstår deras särskilda behov, en som ser mer än sina tidigare problem och som specialiserat sig på flexibla, prisvärda inteckning lösningar.

inteckning refinansiering råd

Kontrollera din kredit – Enligt regeringens lån byrå, Freddie Mac, upp till 15% av subprime-låntagare har kredit poäng som kvalificerar dem för traditionella lån. Nöj dig inte med subprime priser om du kan få prime-ränta inteckning refinansiering.

Titta på dina kostnader – Räntorna kommer inte varierar mycket bland subprimelån, men det finns vissa aspekter av lånet struktur som kommer att påverka den nedersta raden, såsom:
– Längden av inteckning sikt, 10, 15 eller 30 år
– Om det är en fast ränta lån eller en justerbar ränta lån
– Om några punkter måste betalas (en “punkt” motsvarar en procent av lånet)
– Vilken typ av bearbetning avgifter och kostnader stängning krävs

Leta efter bra kundservice – En bra långivare kommer att gå potentiella låntagare igenom ansökningsprocessen, verifiera personlig information och se alla lånevillkoren förstås. Långivaren kommer också att rekommendera om du vill låsa en ränta under behandlingsfasen eller låta räntan flyta tills stängning.

Få en kostnadsfri offert – Blivande låntagare söker refinansiering kan dra nytta av sajter som Bad Credit Mortgage refinansiering nu.