subprime-lån och fastighetsmarknaden

De senaste problemen med subprime-lån kommer så småningom att påverka alla aspekter av fastigheter. Fastighetsmarknaden stöds av alla villaägare, inklusive de med subprime-lån. En massiv ryck i en sektor (subprime) påverkar dem i andra områden (prime lån innehavare). Anledningen till att marknaden fungerar på detta sätt är att vi köper och säljer bostäder mellan varandra. I de flesta fall, människor sälja ett hus för att uppgradera eller minska. För att någon ska uppgradera sina hem, måste de ha någon köper det (dvs någon lägre i fastighetsmarknaden som vill gå upp till din nuvarande nivå). Utan köpare, är säljare säljer inte, och de är fast där de är på.

arbetena bakom subprime-lån
I grund och botten den nuvarande nedfallet med subprime-lån beror på deras struktur och utlåning. Subprime-lån kommer ofta med högre räntor, tillsatta avgifter och varierande villkor. De flesta subprime lån har en låg inledande ränta under de första två till fem år. Sedan, efter detta “inledande period”, går priset upp till den standard prime-räntan plus 5% eller mer. För, exempelvis om den nuvarande basränta är 5,25%, när den inledande kurs löper ut, kommer det fullständigt justerade bolåneräntan vara 10,25%, medan en prime lån skulle vara närmare 5,5%. Som ni kan se, påverkar detta drastiskt lånet och inteckning belopp. De som fick vid en låg ränta hade inte en tillräckligt förskott för att få en prime lån – så chanserna för dem vilket gav höja räntorna är osannolikt.

hur allt detta kom att bli
För några år sedan när fastighetsmarknaden var blomstrande och var låga, ville alla ett hem och långivare surrade med näringslivet. Men även med låga räntor, hade inte alla som ville ha en hem en kredit värdering eller skuld-till-tal som tillåts för en fast prime lån. Det är där spelet av aggressiv utlåning kommer in. Rovgiriga långivare är lån långivare som utnyttjar dem kommer mindre-än-perfekt kredit. I grund och botten långivare övertyga subprime lånar för att komma in i lån som har dolda tillsatta avgifter, fluktuerande räntor och andra negativa aspekter. Tyvärr idén om att äga ett hem kan moln en låntagare dom och de får ofta till ett lån som de inte fullt ut förstår förrän det är för sent. “För sent” är nu.

Det har varit ca 5 år sedan boomen började och långivare börjar divvying ut subprimelån. Därför räntorna fluktuerar kraftigt och subprime-låntagare är försumliga på sina lån. Det är alla äntligen kommit till ett huvud och marknaden tar stryk.

hur subprime lån nedfallet påverkar primtal
Som nämndes tidigare är fastighetsmarknaden påverkas av alla typer av låntagare. Eftersom mindre än ärliga långivare att dra nytta av fastigheter boom, var ett betydande antal subprimelån på marknaden. Nu många av dessa lån blir försummat, skicka dessa tidigare villaägare i hyresmarknaden i stället behålla sin husägare status och slutligen bygga upp tillräckligt med eget kapital för att köpa ett andra hus eller uppgradera till ett nytt hem. Färre köpare betyder desto svårare är det att sälja ett hem. Desto svårare är det att sälja ett hem, kommer de mindre villaägare får för sin egendom. Detta sänker i slutändan hem priser över hela linjen och hela marknaden påverkas.

vad kan man göra åt det?
Om du har en subprime lån och din ränta är på väg att fluktuera, försöka refinansiera till ett fast lån. Även om räntorna du erbjuds är lite högre än din Förinställd takt, är chansen att det fortfarande kommer att vara lägre än den ränta du så småningom betalar när dina justerbara subprime lån hopp.

För fler artiklar om subprime lån, besök: http://www.bills.com/subprime-loans/