subprime-krisen – nationella eller lokala problem

Du läser det överallt, det på nyheterna varje kväll. “Subprime-krisen!” Subprime långivare stänger sina dörrar, är prime långivare varslar människor som arbetar på bolån, och inteckning mäklare stänger igen butiken. Om du tror att media låter det som miljontals människor vänder i nycklarna till deras hem.

Det har sagts att 1/4 till 1/3 av de amerikanska hushållen har en subprime inteckning. Den senaste MBA undersökningen anger att småbrottslighet för bolån på en för att fyra enhet egenskaper var 5,12% under andra kvartalet, upp från 4,84% under det första kvartalet och 4,39% för ett år sedan. Endast en procent av misskötsel komma in på avskärmning processen – många misskötsel kommer alltid att existera utan att någonsin gå in avskärmning processen eftersom de är sena betalar – ofta själva anledningen någon skulle behöva en subprime lån.

De avskärmning anmälningar data från RealtyTrac, visar att 179.599 hushåll var i avskärmning i juli (standard meddelanden, meddelanden auktion och repossessions bank). Kalifornien rapporterade 39.013 utmätningar, de flesta avskärmning anmälningar i någon stat. Kalifornien innehar 17% av alla subprime vapen och mer än 19% av avskärmning börjar på subprime armar. Kalifornien, Florida, Nevada och Arizona håller mer än 1/3 av landets subprime vapen och mer än 1/3 av avskärmning börjar på subprime armar. Huspriserna har sjunkit i alla fyra länderna, och de flesta storstäder i dessa fyra stater såg husprisfall under andra kvartalet, enligt Office of Federal Housing Enterprise Oversight. Om det inte vore för de ökningar i avskärmning börjar i dessa fyra stater, skulle vi ha sett en rikstäckande nedgång i andelen avskärmning anmälningar.

Dessa fyra stater har oproportionerligt stor andel av investerare lån från köpare som inte planerar att bo i hemmet, och sjunkande huspriser gör refinansiering dessa armar svårt om inte omöjligt. Den “icke-ägare ockuperade andel av lån som i avskärmning var 32 procent i Nevada, 25 procent i Florida, 26 procent i Arizona och 21 procent i Kalifornien, jämfört med 13 procent i resten av nationen.

Investerare som spekulerat ökningen i huspriserna skulle fortsätta nu lämnas hålla ett hem som inte bedöma om ens nära vad som är skyldig på hemmet. Liknar en omgång “Het Potatis”, har vissa människor fångats i en mycket frustrerande och skadliga situation på grund av att alltför stor risk vid en dålig tid.

Baserat på siffrorna blir frågan “Är subprime och avskärmning krisen ett nationellt problem eller är det mer en återspegling av fyra lokala bostadsmarknader med siffror så höga att de kör de nationella siffrorna”?