subprime inteckning plan – sätt att ta reda på om du står inför subprime mortgage

Även om det finns många sätt att ta reda på om du har subprime mortgage, men ibland processen att avgöra om du har en subprime mortgage är komplicerat och svårt att utvecklas. En sak är säker: om du vet att du har problem med din kredit lån, då du verkligen har en subprime inteckning. Fortfarande finns det konsumenter som är förvånad när upptäcker att även om de har en lämplig kredit de uppenbarligen är fångade i en subprime inteckning.

Några viktiga egenskaper som du kan inse att du står inför en subprime inteckning och en av de viktigaste aspekterna är att man måste vara uppmärksam på är nivån på räntan: om den är högre än för marknaden som helhet, är det inte en bra underteckna. Dessutom, om nivån på din bolåneräntan är i 15% intervall och den erbjudna räntan ligger runt 5%, då är du definitivt inför med en subprime inteckning.

Ett annat sätt som du kan märka om du har en subprime mortgage är fallet ha möjlighet att köpa ditt hus med mindre än 20% för en handpenning. Även om stöter på denna typ av situation inte garanterar 100% att du har en subprime mortgage, ändå är det viktigt att analysera det noga att du ses som en kreditrisk när de begär att köpa en inteckning försäkring. Försäkringen krävs inte bara för de låntagare som får ett högre inteckning än 80% av de finansierade huset, men även för de låntagare som anses vara subprime.

Under de senaste åren har två kategorier av inteckning ofta upptäcks bland subprime-låntagare. Den låga doc inteckning är den första kategorin och där det pappersarbete som krävs är inte lika stora som i en vanlig inteckning. Den icke-doc inteckning är den andra typen för vilka inga papper behövs så att subprime bolån att bli accepterad. Därför, för de låg-doc och icke-doc typer av inteckning i dokumentationen om inkomsten situationen är lite i jämförelse med andra alternativ. Viss information om inkomsten behövs så att människor kan ge ett hem inteckning och om de inte har den informationen är det mycket svårt att få en bra hypotekslån.

Kom ihåg att om du har någon av dessa typer av lån, med låg-doc eller icke-doc, kommer du säkert betraktas subprime grund av omöjligheten att bevisa och kontrollera din ekonomiska situation. Men detta kan ha en stor inverkan på din kredit historia eller inte, beroende på din status. Av denna anledning, om du äger en god kredit, men utan någon dokumentation, kommer du att betraktas som en risk i ögat av en långivare. Plus, om du tycker om bolånekrisen och den nyligen bostäder chocken, kommer du ändra ditt beslut. Sammanfattningsvis, det finns många sätt att bestämma och upptäcka om du står inför en subprime inteckning eller inte, och många alternativ du behöver tänka på när man beslutar att ha ett hypotekslån och hur ditt beslut kan påverka din budget.