subprime har ingen chans låga bolåneräntor

Före 9/11, var den bolånekrisen något som inte var tänkt. Efter den katastrof som kraftigt skakade detta land, vi såg Alan Greenspan lägre boräntor till nivåer som inte hade sett förut i en mycket lång tid. Med detta, hade alla en önskan att äga ett hem, speciellt en mycket stor hem. Tyvärr trodde bolåneinstitut att det var möjligt för alla att äga ett hem.

Låga bolåneräntor gav bostadsköpare en felaktig uppfattning att de kunde göra extremt låga amorteringar ändå äger ett mycket dyrt hus. Vilka föreningar ärenden är det faktum att en del av dessa låntagare ansågs subprime men de fortfarande har en låg ränta, vanligtvis genom en ARM, Alt-A eller någon typ av exotiska inteckning betalning. Ytterst är detta vad som orsakade katastrofen som låntagarna försökt att refinansiera att göra några pengar på sina hem, men deras hem hade minskat i värde.

Under bubblan åren på 2000-talet, kunde villaägare refinansiera sina hem och göra tiotusentals dollar eftersom värdet av deras hem ökat så mycket. Detta var definitivt händer i bubblan marknaderna i Phoenix, Los Angeles, Miami och Las Vegas. Vissa husägare fick refinansiering sina hem varje år bara för att betala av några skulder kreditkort. Tråkigt nog var de flesta av dessa samma husägaren betraktas subprime och borde aldrig ha haft en inteckning i första hand.

Amerika lär sig alltid av sina misstag och det kommer definitivt att göra det med denna kris, men det säkert har varit ett svårt piller att svälja.