subprime-bolån – Vad är ett subprime lån

Kanske du har sett en reklamfilm eller listan reklam super låga bolåneräntorna. Om du har bra kredit, är du sannolikt en bra kandidat för ett sådant lån program. Å andra sidan, om din kredit värdering är låg, att få en prime låneräntan är inte mycket genomförbart. I detta fall är ett subprime lån det bästa alternativet.

subprime vs prime bolån

Individer bekanta med bostadslån är sannolikt medveten om två låneprogram. De med en god kreditvärdighet kommer i allmänhet berättigade till prime låneräntor. Dessutom kommer husköpare som har pengar för en handpenning och avslutande kostnader kvalificerar även för primräntor. Om ditt hem köper situation är något annorlunda, kan du vara berättigad till ett subprime lån.

Vad är subprime-bolån?

Subprime-bolån i första hand rikta sig till personer med låg kredit värderingar. Dessa personer är inte berättigade till traditionell finansiering. Låneinstitut och andra finansiella låneinstitut har exakta utlåning krav. Om en sökande inte passar deras kriterier, är låneansökan avslås.

Medan få godkänt för ett hypotekslån med dåliga krediter är en viktig del av subprime-lån, det finns en huvudsaklig nackdel med subprimelån. Eftersom stora delar av de lån som ges till personer med dålig kredit, oddsen för dessa lån försumliga är höga. På grund av detta, de flesta subprimelån har en högre ränta. Naturligtvis priser beror på kredit. Sökande med rättvis kredit kan få godkänt för jämförbara priser, medan de med extremt låg kredit värderingar kan förvänta priserna med en två eller tre procentenheter.

hur man väljer en subprime långivare hypotekslån?

Vissa långivare är specialiserade på subprimelån. Dessutom har många traditionella inteckning företag börjat erbjuda subprimelån. Den snabbaste och enklaste sättet att hitta en ansedd subprime långivare är genom en inteckning mäklare.

Allas situation varierar. Några dåliga krediter sökande har pengar för en handpenning och stängning, medan vissa prime sökande inte har extra pengar för att täcka dessa kostnader. En inteckning mäklare kan hitta de bästa låneprogram för din situation.

Till att börja med måste de sökande lämna in en offertförfrågan. Du måste innehålla information såsom inkomster, kreditvärdighet, hem priset, etc. Baserat på din profilinformation, kommer långivare konkurrerar om din verksamhet och lämna detaljerade offerter. Således kan du granska bolåneräntor och villkor innan du väljer ett lånepaket.