subprime bolån Vad är bra om det

Under de senaste månaderna, skulle media få oss att tro att de risker och skador möjligt i subprime-lån har förstört alla som har valt denna typ av inteckning. Även om det har faktiskt varit många katastrofer inom detta område, inte alla fall av subprime utlåning faller in i denna kategori. Några subprime utlåning fördelar existerar.

Någon som lånar till en subprime ränta betalar en högre ränta än den “prime”, eller nu normal, ränta. Ofta är det enda sättet människor med en dålig kredit värdering (FICO, eller Fair Isaac Corporation poäng) kan få en inteckning genom upplåning på subprime takt. Men kanske din kredit historia äventyras på grund av en tidigare omständighet som är bakom dig. Kanske tillfällig arbetslöshet, en skilsmässa, eller någon sjukdom i familjen som sprang upp dina räkningar var orsaken till din kredit problem. Du är dock fortfarande vara en subprime låntagare.

Men här är lite information om hur du kan fortfarande skörda fördelarna med subprime-lån, även om dina tidigare kredit historia inte har varit det bästa. Du också kan få en inteckning och bli husägare. Människor vilkas kreditbetyg indikerar tidigare problem klassificeras som subprime-låntagare, helt enkelt eftersom risken för långivaren uppfattas som högre än normalt. Men subprime utlåning kallas ibland “andra chans” utlåning, och det beror på subprime långivare ger ansvariga personer en andra chans att förbättra sin kredit. Det viktigaste att komma ihåg om du är en av dessa individer är: inte köper ett hus du inte har råd! Du får höra att du “kvalificera” för en högre inteckning på ett dyrare hus. Betala ingen uppmärksamhet till den informationen. Köp huset vars kostnader du vet att du kommer att kunna hantera.

Låt oss titta på ett exempel. Du är för närvarande hyr ett hus till ett belopp som du är bekväm – säg, $ 1.000 per månad. Med att hyra betalning, har du fortfarande möjlighet att sätta något undan varje månad mot en blygsam insättning på ett nytt hem. Du har en ganska dålig FICO poäng, och så klassificeras som en subprime låntagare. När du möter en långivare för att diskutera en inteckning, du sa att du “förkvalificerades” för en inteckning på $ 300.000. Tänk på vad du köper ett hus i intervallet $ 300.000 skulle betyda för dig. Förutom inteckning, kommer det att finnas fastighetsskatt och husägare försäkring för att betala. Du kommer förmodligen vill överväga en fast ränta 30-årigt lån: vad blir det för subprime räntan på ett sådant lån vara månadsvis? Du hittar det väsentligt överstiger $ 1000 för närvarande betalar, vilket är inom din budget! Den smarta sak att göra är att glömma det högsta belopp som du har rätt. Låt inte en mäklare övertyga dig att köpa en större, dyrare bostad än du hade råd. Du kommer att kunna hitta rikliga fynd i föreliggande fastighetsmarknaden. Leta efter dem, gör matten, och hitta något som inte kommer att kosta dig mycket mer än vad du betalar nu i hyran. Budget noga, och alltid hålla den budget i åtanke när du tittar på hus.

Subprime-utlåning har sina risker, det är sant. Men det finns fördelar också, särskilt för människor vars kredit kan ha äventyrats. Se absolut till att du förstår allt du skriver, hålla fokus på din budget, och du kommer att vara en av de människor som får en andra chans genom subprime-utlåning!