subprime bolån – regulatorer skärpa reglerna

Det första numret av oro är förbättrad kommunikation till subprime-låntagare om de verkliga, dolda kostnaden för deras justerbar sats inteckning (ARM) lån. Denna typ av lån är ofta föreslås att subprime-låntagare, eftersom den inledande räntan är så låg – så lågt, i själva verket, att det ofta kallas en “teaser kurs”. Innan uppkomsten av regeringens uttalande, bedömde ARM lån enorma straffavgifter för refinansiering av lån eller prepaying det innan mandatperioden går ut. Ofta fortsatte påföljderna för de flesta av lånets löptid.

Regulatorer skärpa reglerna för subprime utlåning i meddelandet genom att ge riktlinjer kräver subprime långivare att erbjuda full redovisning av avgifter och priser som är förknippade med en ARM. Dessutom uppger de att “lögnare lån,” lån som ignorerar en låntagarens förmåga att återbetala lånet och kräver ingen dokumentation av resultat, måste inskränkas. Dessa liar lån kallas också “angiven inkomst lån”, “låg-doc lån” och “no-doc lån.” En låntagare helt enkelt anger den mängd av hans inkomster, utan att behöva producera en W2 formulär eller betala stubbar för att underbygga hans uttalande. Baserat på vad han har hävdat, kvalificerar han för ett lån han kan inte riktigt råd med. Det är uppenbart att denna praxis är orsaken till åtminstone en del av subprime-marknaden problemet!

Uttalandet är specifik om underprissättning och bedrägliga metoder utlåning – vad de är och varför de inte bör användas. Sådana underprissättning victimize ofta de som kanske inte riktigt förstår vad de ombeds att underteckna, medlemmar av särskilt utsatta grupper: äldre, minoriteter, och första gången köpare hem. Det är också mycket tydlig om det faktum att inte alla subprime långivare kan anses underprissättning.

Om du är en subprime köpare, vad de nya reglerna betyder för dig? För en sak, kan du inte bli infångad i en arm med en kommande reset datum: 60 dagars varsel krävs nu. Om du väljer att refinansiera tidigt på lånet, eller om du av någon anledning blir i stånd att betala tillbaka det tidigt, kommer inga astronomiska förskottsbetalning avgifter bedömas. Långivare måste nu kräva ordentlig dokumentation för att kontrollera inkomster. Detta är en positiv förbättring, eftersom en subprime låntagare bör aldrig låna mer än han verkligen kommer att kunna betala tillbaka. Många subprime finansiella institutioner har gått under de senaste åren, helt enkelt eftersom de ignorerade det kritiska behovet av att fastställa exakt varje hem köparens förmåga att möta finansiella åtaganden. Reglerna tvingar subprime långivare att hantera mer etiskt med subprime-låntagare. De måste visa tillbörlig aktsamhet med deras beslutsamhet av dessa låntagarnas framtida betalningsförmåga. Utmätningar förstöra lokala fastighetsmarknaderna samt låntagare och långivare.

Tidigare riktlinjer från tillsynsmyndigheterna har mjukats upp av meddelandet. Vissa har införlivats i sin text, andra, som 2001 Expanded vägledning, refereras. Avsikten med de federala myndigheterna i skärpa reglerna för subprime utlåning är att skydda subprime-låntagare från långivare av tvivelaktig integritet, och att skydda långivare från att förstöra sig själva på grund av slapphet i deras kravnivå för att. Detta dokument är skyldig att ha en positiv effekt på den nuvarande nedåtgående spiral fastighetsmarknaden.