subprime bolån – hur att rensa upp din ekonomi

Tråkigt nog, för en hel del, insamling av långivare du kan vända dig till för en subprime bostadslån har i alla avseenden torkat upp. En subprime bostadslån anses vara mycket riskabelt och är som regel klassificeras som sådana där låntagaren har en kredit värdering av mindre än 640. Sanningsenligt, om du är i denna kategori, kan det verka utmanande, om inte hopplöst att hitta en långivare. Men, inte förlorar tron. Det finns några saker som kan hjälpa dra dig ur subprime världen.

Först, arbeta dina Nyckeltal: Det finns två områden som kan förbättra dina utmaningar kredit värdering, ett litet lån till värde (LTV) och skuld-till-tal. Att sätta mer än 25% ner på ett hem minimerar långivare risk och visar att eventhough du kan eventuellt ha haft ett par senkomna betalningar i din historia, du är en pålitlig sparare och budget dina pengar klokt. Dessutom kommer välja att köpa eller bor i ett hem som din lön utan tvekan kan hålla med din befintliga etablerade inkomsten skryta gillande med din långivare.

För det mesta långivare har två skuld / intäkter kriterier. I stort är det viktigt att din månatliga bostäder betalning tillsammans med kapitalbelopp, räntor, skatter och försäkringar) inte vara större än 28% av din månatliga bruttolön. Det är dessutom viktigt att din månatliga bostäder betalning tillsammans med alla ytterligare månatliga skuld betalningar inte vara större än 36% av din månatliga bruttoinkomsten. Hålla dina nyckeltal ännu lägre genom att välja en prisvärd hem, hålla kreditkort lönat sig och begränsa ytterligare skulder kan absolut hjälpa din sak.

Andra, Arbeta din kredit rapport: Varför är du i subprime bostadslån gruppering? Visste du inte betalar på ett lån eller i princip hantera din kredit i en slarvig stil. Om du har helt enkelt varit slarvig, är du en del av ett mycket stort antal liknande människor. På det hela taget inte kommer folk inte till slutsatsen att en sena betalningar kan whack 50-100 poäng från en kredit värdering. En handfull av dessa betalningar kan slänga en person med bra inkomst, ett fast jobb och låg skuldsättning rätt ner i subprime kredit.

Du kan eventuellt behöva ta 6 – 12 månader att rensa upp din poäng. Få en gratis kopia av din kredit rapport och avvaktande uppskatta vad har skadat din poäng. 40% av dina poäng avser de sista 12 månaderna. Beroende på var du just nu, vilket gör alla betalningar i tid för nästa år kan förbättra din poäng upp tillräckligt för att ta dig ur den subprime bostadslån gruppering.

Sist men inte minst, sänk alla dina kreditkort skuld. Om du håller saldon på flera av dina kort, tycker om att betala dem, eller åtminstone, betala dem ner till mindre än 50% av vad som finns att låna.

Klimatet i utlåningen världen har förändrats, så vi alla behöva justera. Genom att delta på alla detaljer och städa upp din ekonomi, kommer du att hitta stadigt dig ur subprime bostadslån världen med sina höga räntor, avgifter och krav och i en värld av traditionella, konkurrenskraftigt prissatta utlåning.