subprime bolån – 2007 uttalande om subprime bolån

En andra metoder som berör myndigheter och behandlas i meddelandet om Subprime bolån är underlåtenhet att avslöja helt låntagaren hur dessa armar kommer att påverka framtida betalningar. Dessutom, så kallade “liar lån” håller på att överta av vissa mindre nogräknade subprime långivare. Dessa lån är mer artigt kallas “resultat-räkningen” lån: en potentiell låntagare helt enkelt står på en ansökningsblankett hur mycket pengar han gör. Ingen kontroll av dessa inkomster krävs inte heller något försök av långivaren. Sådan total avsaknad av due diligence och dokumentation av låntagarens återbetala förmåga innebär att långivaren tar en större risk för fallissemang, medan låntagaren är mer benägna att misslyckas med att uppfylla det ekonomiska ansvaret. “Resultaträkning” lån ursprungligen var avsedda för människor som är egenföretagare, och skulle vara oförmögen att producera lön Män eller en W2 formulär för att underbygga sina inkomster påståenden. Liar lån är ett klart missbruk av denna avsikt.

Ett tredje problem som beskrivs i meddelandet om Subprime Mortgage Utlåning avser straffavgifter för förtida förskottsbetalning sträcker sig långt in i lånets löptid. Sådana påföljder är oftast ganska stora, och är inte alltid helt förklaras i förväg till låntagaren. Dessutom är subprime-låntagare inte alltid informerade om ytterligare månatliga betalningar, som försäkringar, skatter och kostnader stängning som följer köpet av fastigheten, men är inte en del av själva lånet.

Tre månader innan du släpper den slutliga sammanräkningen, släppte myndigheterna det för kommentarer från allmänheten, samt från medlemmar av kongressen och olika finansiella institutioner. Det är intressant att utlåningen branschens mest upprepade kommentarer var i opposition till kravet på full information om priser och avgifter relaterade till vapen. Sådan fullständig redovisning beskrevs som “information overload.” Vi tycker att det är svårt att förstå hur icke-utlämnande av alla kostnader i samband med ett lån kan anses något annat än bedrägliga kreditgivning. Det är bara när subprime långivare som erbjuder full insyn och en öppen diskussion för låntagare att de betraktas såsom välrenommerade enheter. Att bekämpa Obligatorisk redovisning av kostnader och avgifter tyder på att de har något att dölja.

De flesta synpunkter på meddelandet påpekade också behovet av en bättre, mer inkluderande definition av begreppet “subprime.” De sista 2007 Uttalande referenser Expanded vägledning (2001) för fullständiga kriterier för att bedöma en låntagare “subprime”.

Den 2007 Uttalande rekommenderar att låntagaren ges en fullständig tidsplan för återbetalning av lånet, inklusive en välgrundad uppskattning av tillhörande avslutande kostnader, försäkringar och skatter. Detta bör tillhandahållas av långivaren när lånet ursprung. Dokumentet föreslår också att dessa extra avgifter beräknas i låntagarens skuld-förhållande status.

Sammantaget ger 2007 Uttalande om Subprime Mortgage Utlåning utmärkt vägledning för de många tvivelaktiga metoder som verkar ha blivit inneboende till subprime-utlåning. Det är inklusive andra tidigare sådana uttalanden, och hänvisar läsaren till den tidigare 2001 Utökad Vägledning vid behov.