sub prime lån modifiering

Sub-prime lån är en typ av kredit som ges till villaägare som inte uppfyller kriterierna för regelbunden (, Äúprime, Au) lån. En typisk subprime-låntagare har en dålig eller begränsad kredit historia och en FICO poäng på mindre än 620. Dessa faktorer gör dem en riskfylld investering för vanliga långivare, vilket hindrar dem från att ta lån. För att kompensera för den risk, sub-prime långivare ställer högre kostnader på sina kontrakt. För kreditkort, är det oftast en högre avgift för over-the-limit utgifter eller förseningsavgifter. Sub-prime lån har oftast högre räntor och striktare villkor.

Tvärtemot vad många tror, ??är sub-prime lån en fullt laglig verksamhet. Men liksom många nya branscher, har det varit behäftade med långivare som don? T spela med branschstandarder. Från 2003 till 2007 har skumma företag dykt upp som erbjuder på mellan orättvist att rent olagligt. Detta, tillsammans med den ekonomiska nedgången, har bidragit en hel del för fastigheter kris som tvingade många husägare i avskärmning.

Är alla sub-prime lån dåligt?

Nej, det finns faktiskt några sub-prime företag som ger dig bra valuta för pengarna. Om du hittar en bra långivare och hålla dig uppdaterad, kan sub-prime lån har sitt benefits.For exempel, många människor använder sub-prime lån som ett medel för kredit reparation. I grund och botten, det ger dig en chans att bygga upp din kredit historia och förbättra dina poäng. Genom att hålla upp ett bra rekord på sub-prime lån, kan du refinansiera småningom till bättre villkor och komma tillbaka på fötterna.

Hur vet jag när ett lån är sub-prime?

Det första du bör titta på är kostnaden för lånet. Sub-prime lån har en högre totalkostnad (inklusive ränta, uppkomst och stängning avgifter) jämfört med prime lån. Trots att den grundläggande formeln är densamma för båda typerna, är prissättningen för sub-prime lån mer märkbart riskbaserad. En låg kredit värdering, liten handpenning, och andra negativa faktorer kan öka kostnaden för en sub-prime loan.Another gemensamt drag är den förskottsbetalning straff. Förskottsbetalning är när du betalar mer än det minsta månatliga belopp, eller betala av lånet i förtid. Straffet är att kompensera för förlorad ränta på långivaren, AOS del. Eftersom du, Aore få bort tidigt, stannar långivaren tjänar regelbundna intresse, Äîand naturligt, de debiterar dig för det.

Många subprimelån följer 28/2 struktur. Detta innebär att du betalar en fast ränta under de första två åren, varefter lånet byter till en justerbar ränta där dina betalningar bestäms av marknaden indikatorer. Ofta är det inledande kurs högre än nuvarande index och marginalen tillämpas när lånet skift. Till exempel kan en långivare ger dig en intro på 8% medan index ligger för närvarande på 4%, med en marginal som fastställts till 6%. Förutsatt indexet förblir densamma, din kurs kan hoppa till 10% när dina två år är över.

Vad kan jag göra om jag, AOM i en sub-prime lån?

Lyckligtvis finns det lagar för att skydda låntagare i något lån, prime eller sub-prime. Till exempel kräver Real Estate Settlement Procedures Act (RESPA) alla långivare att ge dig en god tro uppskattning av den totala kostnaden för lånet innan du stänger några erbjudanden. Detta förhindrar tredje part, såsom inteckning mäklare, från att göra några mutor på din bekostnad.

Samtliga inteckningar omfattas också av sanningen i Utlåning lagen (TILA). Denna lag ger dig rätt att få full lånevillkor och kostnader för lån till någon kredit transaktion, inklusive kreditkort. Den TILA ger dig möjlighet att välja bort en transaktion inom en rimlig tid om du inte? T överens med några av de termer.

Om en sub-prime lån har satt dig i ekonomiska svårigheter, är att tillämpa en annan sak du kan göra för ett lån modifiering.
Loan Modification eller i det här fallet subprime lån ändring avser ett avtal mellan dig och din långivare att ändra villkoren för ditt lån på grund av din ekonomiska situation. Detta gör att du kan ändra dina lånevillkor till en mer rimlig nivå. Subprime Mortgage Loan Modification är en legthy och tidskrävande process. Men en kompetent lån modifiering advokat kan sakkunnigt hantera ditt fall och påskynda processen lån modifiering. Ett lån modifiering advokat kommer sakkunnigt presentera ditt fall och använda de ovan nämnda utlåning lagar som hävstång för att få dig mer rimliga priser. Om du, Aore redan i avskärmning, kommer detta också stoppa processen när man tränar bättre villkor med din långivare.