sub-prime kreditkrisen inteckning avmattning

Hem låneansökan beviljningsgrad har nått den lägsta nivån på över ett decennium. Den grundläggande orsaken till detta anses vara den “credit crunch” fenomen är erfarenhet i Storbritannien som finansiella långivare är att finna det svårare att källan finansiering för att erbjuda lån till villaägare.

Mortgage långivare är försiktiga när det gäller godkännanden bostadslån trots att många banker är i själva verket i stånd att fortsätta utlåningen till konsumenter. Även pålitliga låntagare upplever svårigheter när remortgaging deras egenskaper utöver kampen möter första gången köpare att få den magiska godkännande som ser dem komma in på bostadsmarknaden stege. Kunder med fast ränta inteckningar är i den bästa positionen för att rida ut stormen i denna lågkonjunktur.

Cirka 55.000 inteckning ansökningar godkändes i juli 2008, fortsätter en successiv serie månaders nedgång. Godkännandet Betygsätt den här tiden förra året såg antalet godkända bolån nästan det dubbla på omkring 100.000 vid samma tidpunkt 2007.

Om möjligheten att köpa egendom över olika samhällsklasser är inte så entydig, är inteckning sökande med dålig kredit historia finner det nästan omöjligt att få finansieras nu under kreditkrisen för bostadslån. Med tanke på den sub-prime bolånekrisen i staterna ses som orsaken till korset Atlantic bostadsbristen bör blockering av utlåning till dåliga sökande kredit inteckning vara en överraskning för någon.

Sub-prime bolån i staterna får skulden av media för att föra den globala kreditmarknaden lamslagits föra med den rädsla för medellång sikt recession. Som kunder av dessa produkter börjar falla bakom på sin avbetalning och repossessions börjar att stiga, större marknader inom finanssektorn börja torka upp också. Dålig lånebeslut på senare tid från bankerna till högriskbolån sektorn börjar få en verklig effekt på deras egen balansräkning och mindre banker antingen misslyckas själva eller tas över av mer kraftfulla banker, detta Framöver i både Storbritannien och USA.

Nu när marknaderna har börjat avta, har energikostnaderna ökat sätta extra ekonomisk press på människor, spenderar faller och folk börjar oroa. Regeringar försöker desperat att försöka hitta sätt att balansera marknaden och driver på efterfrågan. Just denna vecka Labourregeringen som en 0% stämpelskatt på fastighetsförsäljningar med ett värde mindre än £ 175.000, många i media tror att det är för lite för sent.

Människor som vill sälja sina hem för att flytta till större fastigheter nu kan finna att remortgaging tar längre tid än de trodde, men många tror att denna konjunkturnedgång kommer att börja vända på omkring ett år, så husägare bör börja kontakta sina inteckning mäklare för den senaste nyheter på marknaden. Inteckning mäklare har tillgång till ett brett utbud av långivare och har speciell programvara som gör det möjligt för dem att skräddarsy matcha rätt finansiell produkt för just dina finansiella behov.