sub-prime bolån – som kvalificerar sig för en sub-prime lån

Sub-prime bolån är avsedda för dem som inte kvalificerar sig för “A” klassade lån, typiskt de med en FICO poäng på mindre än 650. De tillgodoser också till dem som önskar okonventionella termer, som en jumbo lån. Som med alla långivare, för att hitta den bästa finansieringen, måste du jämföra erbjudanden bolån.

som kvalificerar sig för sub-prime lån?

Vem som helst kan kvalificera sig för en sub-prime lån, oavsett deras kredit historia. Även personer med utmärkta kredit kan välja att arbeta med en sub-prime långivare att träna särskilda villkor.

När det gäller bolån, inte minska sub-prime långivare inte applikationer. Snarare presenterar de termer, som du kan välja att acceptera eller avböja.

Till exempel kan en person ut en konkurs och ansöka om en inteckning nästa dag med en sub-prime långivare. Långivaren skulle troligen ta ut 12% över konventionella tullsatser och kräver en 50% handpenning. Alternativet är att antingen ta lån eller vänta två år för mycket bättre villkor.

vad sub-prime långivare erbjuda?

Förutom flexibilitet med termer, sub-prime långivare som erbjuder nära konventionella tullsatser. I genomsnitt, sub-prime långivare debitera 1% till 2% över konventionella priser för varje droppe i kredit klass. Däremot kan stora kassa eller avbetalningar uppväga en negativ kredit historia.

Sub prime långivarna inte kräver privata försäkringar för hypotekslån – en verklig besparing om du inte planerar en handpenning på 20% eller mer. Långivare erbjuder även refinansiering alternativ i din inteckning, vilket sparar på avslutande kostnader i framtiden.

som ger sub-prime lån?

Det brukade vara så att endast okonventionella finansiering långivare erbjöd bolån till personer med dålig kredit. Men nu så gott som alla banker och finansbolag handskas med sub-prime lån. För de lägsta kredit leden, måste du ändå arbeta med en sub-prime långivare.

För att hitta rätt sub-prime lån, jämföra finansiering erbjudanden från flera företag. Du kan arbeta med en inteckning mäklare på nätet för att utvärdera offerter på några minuter eller gå direkt till långivare webbplatser.

När du begär ett lån uppskattning, ge så mycket information som möjligt, inklusive din kredit värdering. Men låt inte den potentiella långivaren inspektera din kredit rapport om du vill se din kredit värdering gå ner. Tillåt endast den mest lovande bly åt din rapport för att slutföra låneansökan.