sub-prime bolån – fem sätt att sänka dina priser på en sub-prime lån

Subprimelån menar inte att du måste betala alltför höga räntor för att köpa ett hem. Genom att ta tid att göra en del efterforskningar och välja rätt termer, kan du spara tusentals på din inteckning. Följande fem tips hjälper dig att få låga priser med rätt subprime långivare.

jämföra långivare

Antalet ett sätt att sänka räntorna på din sub-prime lån är att jämföra långivare innan du ansöker. Det låter så enkelt, men alltför många husköpare hoppa över detta steg, kostar dem tusentals.

Planerar att ta minst en dag att utforska dina alternativ. Det enklaste sättet att se på finansiering paket är att begära offerter online. Medan du begär offerter, ta en titt på konventionella långivare också. De erbjuder ofta bra priser och villkor för dem med negativa kredit historia.

plocka en arm

Justerbar ränta inteckningar (ARM) erbjuda lägre priser och är lättare att kvalificera sig för än fast ränta inteckningar. Nackdelen är att ARM priserna kan öka under de åren. Men om du planerar att flytta snart eller bara vill köpa ett hem, sedan en ARM är förmodligen det bästa valet.

Du kan även konvertera dina armen när din kredit värdering förbättras. Eftersom fastighetspriserna ökar och ditt eget kapital bygger, kommer du också att kunna få bättre villkor i framtiden.

öka din handpenning

Genom att öka din handpenning, kan du slå upp till en procentenhet. Noll eller lite ner finansiering är stor för dem ont om pengar, men priserna är betydligt högre. Helst vill du lägga ner 25% för att få de bästa priserna. Bara lämna tillräckligt med likvida reserver för att finansiera rörliga kostnader.

betala en punkt eller två

Poäng betalas i förskott också kan sänka din ränta. Du vill vara säker på om att du igen de initiala kostnaderna. Om du planerar att flytta eller refinansiera i ett par år, kommer du inte att se de besparingar på lägre priser.

Du kan också finna att pengarna bättre skulle spenderas på att öka din handpenning än den utbetalande punkter. Med denna typ av beslut, kommer du vill göra lite matte med en inteckning miniräknare.

bulk upp kassareserverna

Genom att öka din kassa, kan du också förbättra din kredit värdering för att kvalificera dig för lägre priser. Utnyttja skatteåterbäring eller bonusar kontanter genom att sätta in dem i ditt sparande. Långivare titta på sparkonton, penningmarknaderna, och CD-skivor som kassa, inte aktier eller andra flyktiga tillgångar.