stuga inteckning mäklare – behöver jag ett

Funderar på att köpa ett fritidshus? Mycket spännande är inte det! Har du fått ett par hundra tusen pounds på ditt bankkonto? Nej? Då kommer du att behöva leta efter ett semesterhus hem inteckning. Det är mindre spännande bit.

När du letar efter din semester hem inteckning finns det två huvudsakliga sätt du kan fortsätta:.
Ett. Du kan gå direkt till din bank eller hypoteksinstitut.
2. Du kan leta efter ett semesterhus hem inteckning mäklare.

Problemet är att om du försöker att få en inteckning semesterbostad direkt från din bank eller hypoteksinstitut, kommer du oftast hitta det inte är helt okomplicerat.

• Inte alla långivare är beredda att erbjuda bolån på fritidshus, även om antalet långivare som ökar. Vissa typer av fritidshus kommer bara att locka en inteckning från en specialist långivare. I de flesta fall kommer din bank eller hypoteksinstitut har endast tillgång till sina egna bolån eller till en liten panel av långivare. En stuga inteckning mäklare som har tillgång till hela marknaden kommer vanligtvis att kunna hitta en långivare som kommer att överväga din förfrågan.

• Långivare på fritidshus kommer oftast bara låna ut 70-80 procent av värdet på fastigheten, så du behöver en stor insättning. Ofta, desto större insättning du ger, desto bättre ränta du kan förhandla. Men om du inte är van vid det, det är ganska svårt att göra förhandlingsbordet själv. Om du använder en semester mäklare hem inteckning, kan du ha förhandlings gjort för dig, och du har en mycket bättre chans att säkra de mest förmånlig ränta.

• Om du är som de flesta människor, kommer du redan har en inteckning i ditt första hem. Så du måste vara mycket försiktig med over-förlängning själv. Det finns för-och nackdelar på båda sidor om att få en återbetalning kontra ett intresse som bara inteckning för ditt sommarhus. En återbetalning inteckning skulle påskynda den dagen då din stuga var din alldeles egna, men kunde du råd återbetalningar på den nivån? En stuga inteckning mäklare skulle kunna bedöma din exakta situation och ge rätt råd.

• Kostnaden för “konventionella” typ av semesterbostad är eskalerar ur många människors räckhåll. Det finns alternativa typer av fritidshus som kostar mindre – såsom timmerstugor eller fritidshus park – men bara ett fåtal specialiserade långivare kommer att ge bolån på dem .. Du behöver verkligen en semester mäklare hem inteckning för att hitta rätt långivare för dig.

Att köpa en bostad kan vara väldigt roligt, eller det kan vara frustrerande och stressande. Du vill verkligen att det ska vara så roligt som möjligt. Använda en semester mäklare hem inteckning kan reda ut allt krångel och göra det mycket mer troligt att du kommer att njuta av din semester hem från början.